Pokračovanie článku: Príspevky na kompenzáciu? Tie opakované sú vyššie. Kto si polepšil?

Na úpravu bytu, domu a garáže

Možno poskytnúť osobe s ŤZP, ktorá je odkázaná na úpravu bytu, domu alebo garáže s cieľom dosiahnuť ich bezbariérovosť. Úhrn poskytnutých príspevkov počas 7 rokov nesmie presiahnuť 6 638,79 eura, na úpravu garáže 1 659,70 eura.

  • Za úpravu bytu sa považuje aj úprava vstupu do bytového domu, úprava prístupu do bytu a úprava prístupu k výťahu. Za úpravu domu sa považuje aj úprava vstupu do rodinného domu a úprava prístupu. Za úpravu garáže sa považuje aj úprava vstupu a prístupu do garáže. Za bariéry v byte, bytovom dome, rodinnom dome a v garáži sa považujú prekážky, ktoré osoba s ŤZP nie je v dôsledku hendikepu schopná prekonať a v dôsledku ktorých nie je schopná sa premiestňovať, orientovať, dorozumievať a zabezpečiť si sebaobsluhu rovnakým spôsobom ako fyzická osoba bez zdravotného postihnutia, rovnakého veku a pohlavia a za rovnakých podmienok.
  • Úpravu bytu, rodinného domu alebo garáže treba vykonať do 9 mesiacov od poskytnutia príspevku na úpravu bytu či domu alebo príspevku na úpravu garáže najneskôr do 12 mesiacov odo dňa poskytnutia tohto príspevku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #príspevky na kompenzáciu