Vláda bude rokovať o 100-eurovom príspevku pre domácnosti s príjmom do 424 eur

Nariadením kabinet reaguje na zvýšenú mieru inflácie a vysoký rast cien energií.

25.04.2023 21:55
peniaze, dôchodok, penzia, starobné úspory, Foto:
Ilustračné foto.
debata (7)

Vláda má v stredu rokovať o návrhu na vyplatenie 100-eurového príspevku domácnostiam, ktorých priemerný mesačný prijem za posledných šesť mesiacov bol najviac vo výške 1,81-násobku životného minima a vlani nedostali od vlády žiadnu inflačnú pomoc. Ide o domácnosti s priemerným mesačným príjmom do 424 eur. O vyplatenie 100-eurového príspevku bude potrebné požiadať na príslušnom úrade práce a sociálnych vecí. Nariadením rezort práce a sociálnych vecí reaguje na zvýšenú mieru inflácie a vysoký rast cien energií.

Dočasne poverený minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak (Sme rodina) ešte koncom marca odhadol, že 100-eurová pomoc by sa mohla týkať približne 50-tisíc ľudí. Ak však podmienky na poskytnutie 100-eurovej dotácie spĺňa viac členov domácnosti, dotáciu úrad práce a sociálnych vecí vyplatí len raz.

Nariadenie vlády zároveň umožňuje poskytnúť v tomto roku jednorazovú dotáciu na čiastočnú kompenzáciu výdavkov na platenie úhrady za obed a iné jedlo deťom „v školopovinnom veku“, ktoré sa nemôžu zúčastňovať vyučovania na základnej škole a ktorým sa poskytuje sociálna služba v zariadení sociálnych služieb. Pôjde o dotáciu v sume 160 eur na september až december tohto roka.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #vláda #peniaze #ľudia #domácnosti