Pomôcť biznisu môže aj banková aplikácia alebo päť funkcií, ktoré šetria v biznise čas aj peniaze

Mať v mobilnom telefóne bankovú aplikáciu už v súčasnosti neznamená len možnosť previesť peniaze z účtu na účet bez návštevy banky alebo použitia internet bankingu. Mobilná banková aplikácia skrýva veľa funkcií, ktoré vám pomôžu spravovať nielen súkromné, ale aj firemné peniaze. A nezáleží na tom, či ste živnostník, jednoosobová s. r. o., alebo menšia firma. A takisto nezáleží na tom, či sedíte vo svojej firme, kráčate po ulici, alebo ste na služobnej ceste na opačnej strane sveta.

19.05.2023 00:00
tb, nepouzivat Foto:

Digitálne technológie sa neustále rozvíjajú a v oblasti bankovníctva napredujú výraznými krokmi aj v podobe mnohých zlepšení mobilných aplikácií, ktoré majú uľahčiť klientom prácu s ich financiami. Každý, kto má v mobile internet a stiahnutú aplikáciu banky, si môže zjednodušiť a zrýchliť spravovanie osobného účtu, ale aj toho firemného. Čas sú peniaze a každá ušetrená minúta sa ráta. Aj tá, ktorú ušetríte tým, že nemusíte merať cestu do pobočky banky.

Klasické funkcie bankovej aplikácie asi netreba podrobne predstavovať. Cez mobilnú aplikáciu si viete rýchlo a jednoducho zobraziť zostatky a pohyby na účte alebo kreditnej karte, odoslať platby, nastaviť si trvalý príkaz alebo inkaso, či zobraziť svoj PIN ku karte a nastaviť denné limity na debetnej alebo kreditnej karte podľa potreby.

Najnovšia verzia aplikácie Tatra banka sa zameriava aj na podnikateľský sektor a banka pripravila pre podnikateľov niekoľko užitočných funkcionalít. Prináša napríklad rozšírený manažment firemných kariet či zobrazenie celého čísla karty. Nechýba ani technologická vychytávka – zdieľanie čísla účtu vo forme QR kódu. Využiť ju môžu tí, ktorí nosia inteligentné hodinky. ,,Mobilná aplikácia šetrí čas, možno cez ňu vybaviť rôzne služby a žiadosti bez poplatku na rozdiel od realizácie cez pobočku. Klienti môžu takisto požiadať o predchsválený úver a rovnako ho aj načerpať. Jednou z našich jedinečných výhod oproti iným bankovým aplikáciám je aj Spending report, čo je nástroj na sledovanie príjmov a výdavkov. S obľubou ho využívajú aj naši firemní klienti, " približuje výhody aplikácie Ivana Zlatá, produktová špecialistka z Tatra banky.

Foto: Profimedia
tb, nepouzivat

Výhodou mobilnej aplikácie je aj jednoduchá možnosť duplikovať platby. Mnohé firemné platby sa opakujú a ich duplikovaním nemusíte znova zadávať čísla účtu a ostatné podrobné údaje. Ušetrený čas môžete venovať zákazníkom a rozvoju biznisu.

,,Na používanie aplikácie netreba žiadne špeciálne oprávnenie. Pri otvorení podnikateľského účtu sa predkladá napríklad Výpis z obchodného registra, teda doklad preukazujúci podnikanie. Zároveň sa definuje typ konania, či ide o majiteľa oprávneného konať samostatne, alebo s ďalším konateľom,“ približuje Ivana Zlatá.

Na základe týchto informácií môže podnikateľ majiteľ používať aplikáciu na potrebné a požadované úkony.

Zobrazenie IBAN na hodinkách

Uzatvárate obchod a potrebujete partnerovi poskytnúť číslo účtu? Už ho nemusíte prácne diktovať alebo prepisovať. Môžete využiť inteligentné hodinky s operačným systémom Android Wear alebo hodinky Apple Watch. Priamo na ich displeji viete zobraziť QR kód s vaším IBAN. Potom už len stačí, aby váš známy otvoril svoju bankovú aplikáciu a naskenoval ho.

On-line manažment pre držiteľov firemných kariet

Z firemného účtu sa platia rôzne sumy a nastavený limit nemusí vždy stačiť. V najnovšej verzii aplikácie Tatra banka je už možné zmeniť nastavený limit na firemnej karte či zmeniť adresu pre doručenie karty. Pri firemných kreditných kartách pribudla tiež možnosť úhrady dlžnej sumy či nastavenie automatickej úhrady. On-line zmeny môžu využívať všetci živnostníci a konatelia, ktorí disponujú potrebnými oprávneniami.

Čerpanie úverov

Podnikanie si vyžaduje investície a nie vždy má firma na účte dostatok peňazí na ďalší rozvoj. Chýbať môžu aj peniaze na preklenutie ťažšieho obdobia. Neuhradené faktúry či chýbajúce financie na podnikateľskom účte nemusia však vaše podnikanie brzdiť. Takéto prípady možno riešiť pomocou rýchleho predschváleného úveru rovno v aplikácii. Podnikateľ má možnosť rôzne kombinovať predschválený limit medzi splátkovým a kontokorentným typom čerpania a celý proces prebehne digitálne od žiadosti až po čerpanie a trvá to len niekoľko minút. Takýmto spôsobom možno načerpať úvery až do 50-tisíc eur.

Otvorenie účtu

Cez mobilnú aplikáciu si možno otvoriť aj nový účet. Áno, aj v takomto prípade sa vyhnete návšteve banky a môžete sa venovať biznisu. Tatra banka ponúka účty pre živnostníkov aj pre veľké firmy.

Akú aplikáciu si vybrať

V prípade malej firmy – živnostník či jednoosobová s. r. o. – mobilná aplikácia či internet banking postačia. Pre väčšiu firmu, kde už je viac zamestnancov, prípadne sa zamestnáva aj účtovníčka či mzdová pracovníčka, je vhodnou voľbou Business banking, lebo im vie majiteľ priradiť potrebné oprávnenia pre správu účtu v rámci Business bankingu.

Business – pre podnikateľov | Tatra banka

chyba