Ukončenie rodičovskej dovolenky

Otázky a odpovede: Mám nejaké povinnosti k Sociálnej poisťovni pri návrate späť do zamestnania po skončení rodičovskej dovolenky?

24.06.2010 08:18
Mama, deti, rodina Foto:
Matka, ktorá pracuje, má nárok na dve polhodinové prestávky na dojčenie za zmenu, a to až do konca šiesteho mesiaca veku dieťaťa.
debata

Mám nejaké povinnosti k Sociálnej poisťovni, ak sa vraciam späť do zamestnania po skončení rodičovskej dovolenky?

Ak po skončení rodičovskej dovolenky nastupujete späť do zamestnania, máte k Sociálnej poisťovni v podstate len jednu povinnosť, aj to len v prípade, ak ste boli počas rodičovskej dovolenky prihlásená na dôchodkové poistenie z dôvodu starostlivosti o dieťa do šesť rokov a poistné za vás platil štát. Nástupom do pracovného pomeru totiž prestávate spĺňať podmienku riadnej starostlivosti o dieťa a musíte sa z dôchodkového poistenia odhlásiť. Urobiť tak musíte do ôsmich dní od skončenia riadnej starostlivosti o dieťa. Odhlasujete sa prostredníctvom Registračného listu fyzickej osoby (ide o také isté tlačivo, na akom sa na poistenie prihlasuje) v pobočke Sociálnej poisťovne v mieste svojho trvalého pobytu. V záhlaví sa krížikom označí odhláška a FO, za ktorú platí štát, vyplníte svoje identifikačné údaje a v oddiele 10 vyplníte dátum zániku poistenia (deň pred nástupom do zamestnania). Ďalšie povinnosti má v súvislosti so skončením rodičovskej dovolenky už len zamestnávateľ. Ten je povinný do ôsmich dní od skončenia rodičovskej dovolenky oznámiť miestne príslušnej pobočke Sociálnej poisťovne skončenie čerpania rodičovskej dovolenky zamestnanca, a to na tlačive Registračný list fyzickej osoby – zmena, pričom v oddiele 10 vyplní dátum skončenia čerpania rodičovskej dovolenky. Na ďalšom Registračnom liste fyzickej osoby – prerušenie oznámi (tiež v lehote do ôsmich dní) dátum skončenia prerušenia povinného nemocenského poistenia, povinného dôchodkového poistenia a povinného poistenia v nezamestnanosti zamestnanca, ako dôvod prerušenia v oddiele 10 označí číslo 6.

Na materskej dovolenke by som mala byť ešte takmer rok, chystám sa však späť do práce. Musia ma zamestnať?

Podľa Zákonníka práce, ak sa vrátite do práce po skončení materskej dovolenky, je zamestnávateľ povinný zaradiť vás na pôvodnú prácu a pracovisko. Ak je vaše pracovisko už zrušené, musí vám dať inú prácu zodpovedajúcu pracovnej zmluve. Ak sa vrátite do práce po uplynutí 28 týždňov, resp. 37 týždňov až do troch rokov, zamestnávateľ vám musí dať prácu podľa pracovnej zmluvy. Ak ste na rodičovskej dovolenke, počas nej platí zákaz výpovede zo strany zamestnávateľa. Až po skončení ochrannej lehoty vám môže dať zamestnávateľ výpoveď z dôvodu nadbytočnosti. V prípade skončenia pracovného pomeru z organizačných dôvodov výpoveďou alebo dohodou, máte nárok na odstupné v sume najmenej dvojnásobku priemerného mesačného zárobku a ak pracovný pomer u zamestnávateľa trval najmenej päť rokov, máte nárok na odstupné v sume najmenej trojnásobku priemerného mesačného zárobku.

Som na materskej dovolenke. Vo firme, v ktorej som pracovala, znižujú stavy. Môžu mi dať výpoveď?

Nie. Keď je žena tehotná alebo tak ako vy na materskej dovolenke, výpoveď dať nemôžu. Zákaz výpovede sa nevzťahuje na prípady skončenia pracovného pomeru na určitú dobu, na dohodu, v skúšobnej dobe, ako aj na výpoveď danú zamestnancom.

Nestihla som si pred odchodom na materskú vyčerpať dovolenku. Prepadne mi?

Ak ste na materskej či rodičovskej dovolenke a riadnu dovolenku si nevyčerpáte ani v budúcom kalendárnom roku, Zákonník práce vám umožňuje, aby ste si ju mohli čerpať po návrate do práce.* ? Som na materskej dovolenke, ale chcem sa vrátiť do zamestnania. O dieťa by sa mi starala mama. Musí ma zamestnávateľ prijať a môžem poberať rodičovský príspevok?

Ak sa chcete vrátiť do práce, zamestnávateľ vás musí zaradiť na prácu, ktorú ste robili pred odchodom. Pokiaľ ide o otázku príspevku, v zmysle ustanovenia § 51 zákona o sociálnom poistení, ak dieťa prevzala do starostlivosti iná osoba z dôvodu, že sa oň jeho matka nemôže alebo nesmie starať pre svoj nepriaznivý zdravotný stav, nárok na materské zaniká dňom prevzatia dieťaťa do tejto starostlivosti a opätovne vzniká odo dňa prevzatia dieťaťa zo starostlivosti inej osoby. Nárok na materské trvá do uplynutia celkového obdobia trvania nároku na materské, najdlhšie do dovŕšenia ôsmich mesiacov veku dieťaťa. Ak sa však prestanete starať o dieťa z iného dôvodu, ako je jeho nepriaznivý zdravotný stav, nárok na materské zaniká. Obdobie, počas ktorého sa o svoje dieťa nebudete starať z iných dôvodov, sa započítava do celkového obdobia trvania nároku na materské. Trvanie nároku na materské je upravené v § 48 ods. 3 zákona tak, že vám vzniká nárok na materské od začiatku 6. týždňa pred očakávaným dňom pôrodu, najskôr od začiatku 8. týždňa pred týmto dňom, a ak ste porodili skôr, odo dňa pôrodu. Nárok na materské zaniká uplynutím 28 týždňa od vzniku nároku, ak tento zákon neustanovuje inak.

Ako mám rozumieť pojmu ochranná doba?

Podľa Zákonníka práce zamestnávateľ nesmie dať zamestnancovi výpoveď v tzv. ochrannej dobe, napr. v dobe, keď je zamestnanec uznaný dočasne za práceneschopného pre chorobu alebo úraz, ak si túto neschopnosť úmyselne nevyvolal alebo nespôsobil pod vplyvom alkoholu, omamných alebo psychotropných látok, a v dobe od podania návrhu na ústavné ošetrovanie alebo od nástupu na kúpeľnú liečbu až do dňa ich skončenia. Zákaz výpovede sa však nevzťahuje na prípady skončenia pracovného pomeru na určitú dobu, na skončenie dohodou, na okamžité skončenie pracovného pomeru, na jeho skončenie v skúšobnej dobe ani na výpoveď danú zo strany zamestnanca. Ak teda počas trvania pracovnej neschopnosti uplynula doba, na ktorú bol dojednaný pracovný pomer, zákaz výpovede sa naňho nevzťahuje a pracovný pomer takto skončí aj bez ďalších právnych úkonov. Ak by však išlo o skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe, je potrebné skúmať uzatvorenú dohodu o skúšobnej dobe a jej trvanie.

Po pol roku na materskej som sa vrátila do práce. Svoje dieťa však stále dojčím. Čo môžem žiadať od zamestnávateľa?

Musíte o tom informovať svojho zamestnávateľa, ktorý je vám na základe tejto informácie, ale aj podľa Zákonníka práce povinný poskytnúť okrem prestávok v práci aj prestávky na dojčenie. Matke, ktorá pracuje po určený týždenný pracovný čas, patria na každé dieťa do konca šiesteho mesiaca jeho veku dve polhodinové prestávky na dojčenie za zmenu. V ďalších šiestich mesiacoch jej počas zmeny patrí jedna polhodinová prestávka na dojčenie. Ak matka pracuje na polovičný úväzok, patrí jej jedna polhodinová prestávka na dojčenie, a to na každé dieťa do konca šiesteho mesiaca jeho veku pričom sa započítavajú do pracovného času a poskytuje sa za ne náhrada mzdy v sume priemerného zárobku.

debata chyba