Ľudia budú viac pracovať cez víkendy

Zlepšenie podnikateľského prostredia sa dotkne rodinného života zamestnaných. Ministerstvo práce dalo v novom zákonníku firmám možnosť, aby nechali zamestnanca cez týždeň doma a odpracovať si to môže, keď sa zvýšia objednávky, aj cez víkendy. Sociológovia upozorňujú, že kvalita života rodín tým utrpí.

24.07.2011 21:08 , aktualizované: 25.07.2011 12:00
Automobilka Volkswagen Foto:
Ilustračné foto
debata (33)

„Manželia budú mať menej možností byť spolu, mať spoločné zážitky a zažiť i niečo iné ako rutinu,“ povedala sociologička Slovenskej akadémie vied Zuzana Kusá. Navyše manželia stratia istotu, že v rovnakom období bude mať voľno aj partner. Narušenie pravidelného pracovného režimu a príliš veľa nadčasov sa môže prejaviť i zhoršeným pracovným výkonom.

Odborári zmenu kritizujú. Zamestnávatelia budú okrem toho totiž môcť bez dohody s odbormi upravovať i pracovné normy. Pre robotníkov to znamená, že budú musieť pracovať viac a pri zvýšených objednávkach i dlhšie. „Mňa len hnevá to, že Zákonník práce odsúhlasovali ľudia, ktorí nemajú ani najmenšiu predstavu o tom, aké to je osem hodín manuálne pracovať v tridsaťstupňových horúčavách,“ upozornil šéf odborov v bratislavskom Volkswagene Zoroslav Smolinský.

Prácu cez týždeň či víkendy striedali cez krízu napríklad aj v bratislavskom Volkswagene či krompašskom závode Panasonicu. Za víkendy tam odborári dohodli aspoň príplatky, o ktoré však pre nový zákonník môžu prísť.

Umožnia dlhšie dovolenky?

Fabriky aj ministerstvo však tvrdia, že v súčasnej situácii nie je na výber. Vraj platí, že buď budú zamestnanci pracovať pružne, alebo vôbec. „Dnes je to jednoducho tak, že v máji máte roboty vyše hlavy a v júni nie je do čoho pichnúť,“ zdôrazňuje Juraj Borgula, viceprezident Zväzu strojárskeho priemyslu. Tiež dodáva, že ak si zamestnanec prácu odrobí vopred, neskôr môže byť viac s rodinou. „Vďaka tomu môžu ľudia získať napríklad v lete o týždeň dlhšiu dovolenku,“ dodáva Borgula.

Odborári zmenu kritizujú. „V minulosti sme si pri zvýšených objednávkach mohli dohodnúť za nadčasy či prácu cez víkend peniaze navyše. Túto možnosť nám nový Zákonník práce zobral,“ povedal Branislav Filip, šéf odborov v krompašskom závode Panasonicu. V budúcnosti sa totiž podnik nebude musieť dohodnúť o zavedení konta pracovného času s odbormi, ale priamo so zamestnancom. „Neviem si predstaviť zamestnanca, ktorý si svojmu šéfovi dovolí povedať, že nepríde do roboty,“ dodal Filip.

Samotné ministerstvo práce sa pri zmenách v Zákonníku práce zameralo najmä na tvorbu nových pracovných miest. „Len automobilky so subdodávateľskými firmami, ktoré tu majú, by mali do konca budúceho roku vytvoriť 20-tisíc nových miest. Sú to informácie, ktoré osobne tlmočili ich predstavitelia ministrovi práce,“ povedala hovorkyňa ministerstva práce Slavomíra Sélešová. Zákonník práce zároveň podľa hovorkyne vytvára pozitívne podmienky na to, aby si investori, ktorí sa rozhodujú medzi Slovenskom, Českom a Poľskom, vybrali práve nás.

Nové miesta sú otázne

„Netreba mať veľké oči medzi vplyvom opatrení na trhu práce a reálnym zlepšením zamestnanosti,“ myslí si Vladimír Vaňo, hlavný analytik Volksbank Slovensko. Svet sa totiž nachádza v najväčšej hospodárskej kríze od čias druhej svetovej vojny. Ekonomický rast je veľmi krehký a firmy stále disponujú nevyužitými výrobnými kapacitami. Na skutočnosť, že reformy nebudú mať trh práce taký dosah ako v období svetového ekonomického rastu, upozorňuje Slovensko aj OECD. „Každopádne všetko, čo zlepšuje podnikateľské prostredie, je dôležité pre ekonomiku,“ dodal Vaňo.

Zamestnávatelia budú môcť bez dohody s odbormi upravovať i pracovné normy. Pre robotníkov to znamená, že budú musieť pracovať viac a pri zvýšených objednávkach i dlhšie. „Mňa len hnevá to, že Zákonník práce odsúhlasovali ľudia, ktorí nemajú ani najmenšiu predstavu o tom, aké to je osem hodín manuálne pracovať v tridsaťstupňových horúčavách,“ upozornil šéf odborov v bratislavskom Volkswagene Zoroslav Smolinský. Flexikonto sa pritom prvýkrát na Slovensku objavilo práve v bratislavskej automobilke po spoločnej dohode odborov a vedenia fabriky. Odstránenie spoločnej dohody je dnes to, čo odbory kritizujú.

Pružnosť je dôležitá

Niektorí odborníci si však myslia, že pri zmenách v Zákonníku práce sa dalo ísť aj ďalej. „Myslíme si, že bolo možné pripraviť výrazne stručnejšiu a jednoduchšiu právnu normu, ktorá by vytvárala iba rámec pre dohody medzi zamestnancami a zamestnávateľom,“ povedal Ľuboš Sirota, generálny riaditeľ personálnej spoločnosti Trenkwalder.

Najväčšie výkyvy v dopyte po výrobkoch sú v elektrotechnickom priemysle. Trstenský závod Panasonicu napriek tomu dokázal fungovať i v časoch prísnejšieho Zákonníka práce bez agentúrnych zamestnancov.

„Flexibilita je dôležitá z dôvodu prispôsobovania sa meniacim sa požiadavkám trhu. Nemyslím si, že by zamestnávatelia chceli dlhodobo využívať nadčasy, pretože by to pre nich bolo neefektívne,“ dodal Miroslav Sochuliak, riaditeľ administratívy Panasonicu Electronic Devices Slovakia.

© Autorské práva vyhradené

33 debata chyba