V Bratislave bude slovenským manažérom radiť osem svetových géniov

Už na budúci týždeň prídu do Bratislavy na dva dni svetové kapacity v oblasti rozvoja biznisu, medzi nimi aj najväčší šachový veľmajster všetkých čias, bývalý riaditeľ svetovej banky, mega-úspešný prezident FC Barcelona, top manažér ktorý vybudoval značku Hugo Boss. Na konferencii Big Ideas for CEE budú prednášať a diskutovať s vrcholovými manažérmi zo Slovenska i okolitých krajín.

07.10.2011 13:13
debata

Prvý ročník konferencie Big Ideas for CEE, ktorá sa bude konať 13. a 14. októbra v hoteli Kempinski River Park bude rozdelený do štyroch blokov, v ktorých budú spíkri prednášať o štyroch aktuálnych témach. Tou prvou je „zákazník a jeho správanie v neustále sa meniacom svete“. Autor najpredávanejších biznis kníh Scott McKain tu bude prednášať o tom, ako si udržať zákazníka a čo zákazník skutočne chce. Pokračovať bude bývalý riaditeľ Svetovej banky Ian Scott, ktorý je popredným odborníkom v oblasti stratégie, medzinárodnej ekonómie a znalostného manažmentu.

V druhom bloku nazvanom „strategické myslenie“ vystúpi najväčší šachový veľmajster všetkých čias Gari Kasparov, ktorý je mimoriadnym lákadlom celého podujatia. Pres­lávil sa ako majster stratégie, taktiky a ako veľmi intuitívny hráč. Prezradí, ako načúva našepkávaniu vnútorného hlasu svojej intuície a ako sa dokáže presadiť, či už ako jednotlivec, alebo ako vodca tímu. Vystúpi aj popredný poradca v oblasti trvalo udržateľného rozvoja Leo Johnson.

Tretí blok konferencie venovaný trendom a zmenám prinesie účastníkom prezentáciu svetoznámeho futurológa Magnusa Lindkvista. Hovoriť bude o tom, ako rozpoznať príležitosť na trhu a ako ju čo najlepšie využiť v biznise. Na tému inovácií a tvorivosti bude prezentovať expert na budovanie značiek v Nemecku Peter Littmann, ktorý prezradí, ako spraviť svetoznámu značku aj z obyčajného výrobku, či lokálnej firmy, ako sa mu to podarilo napríklad so značkami Hugo Boss, BMW, či Porsche.

Témou posledného bloku bude úspech, jeho dosiahnutie ale najmä jeho udržanie. Prednášať bude bývalý prezident futbalového klubu FC Barcelona Joan Laporta, ktorý upadajúci klub premenil na najlepší tím na svete a vytiahol ho z červených čísel. Tému uzavrie otec najpopulárnejšieho nástroja vedenia ľudí – koučingu, Sir John Whitmore, ktorý začínal ako automobilový pretekár a dnes je osobnosťou číslo jeden v oblasti obchodného koučingu.

Konferenciu Big Ideas for CEE pripravuje IT firma roka 2010 Soitron. „Chceli sme prísť s niečím novým, jedinečným a originálnym, s niečím, čo tu doteraz nebolo. Lídrom firiem v našom regióne chceme ponúknuť možnosť stretnúť tie najväčšie svetové špičky z rôznych oblastí,“ objasňuje výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti Soitron, Ing. Ondrej Smolár. Organizačným garantom konferencie je spoločnosť Speakers. Viac informácií nájdete na www.bigideas.sk.

debata chyba