Zamestnávatelia na istoty nevidia priestor

Najväčší rozpor medzi zamestnancami a podnikateľmi je v poskytovaní istôt. Kým ľudia preferujú istú prácu so stabilným platom, zamestnávatelia sú za zrušenie minimálnej mzdy a flexibilnú možnosť prepúšťania. Keď sa podniku nedarí, istoty zamestnancom garantovať nemôže, hovorí prezident Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení Tomáš Malatinský.

28.03.2012 20:35
Tomáš Malatinský Foto:
Tomáš Malatinský
debata (45)

Čo môže pomôcť tvorbe nových pracovných miest?

Ako exportne orientovaná ekonomika sme do veľkej miery závislí od vývoja v zahraničí. Rast v Nemecku teda automaticky potiahne i našu výrobu. Tvorbe nových pracovných miest pomôže zachovanie súčasnej podoby Zákonníka práce. Pre podnikateľov je dôležité napríklad zachovanie flexibility pracovného prostredia. Firmy sa nemôžu stať rukojemníkmi silných odborov a takýto stav zvyšovaniu zamestnanosti nepomôže.

Pri súčasnom Zákonníku práce sa ľudia v rámci flexibility sťažujú na prácu počas víkendu bez príplatkov, vysoké výkyvy v platoch či príliš prísne stanovované normy práce.

Áno, toto je základný rozpor medzi zamestnancom a zamestnávateľom. Samozrejme, že každý zamestnanec sa cíti komfortne, ak mu podnik garantuje miesto, výšku príjmu a iné sociálne výhody. Lenže, keď sa podniku jednoducho nedarí, tak nemôže ľuďom garantovať tieto istoty. Ak totiž v krízovom období nie je vo firme dostatočný odbyt výrobkov, tak podnik môže tieto istoty utiahnuť len zvýšením svojho zadlženia. To nejde donekonečna a konečným výsledkom môže byť krach podniku. Na začiatku pritom mohlo stačiť prepustenie dvadsať, tridsať ľudí.

Nie je teda flexibilita skôr o prežití firiem v čase krízy, ako o vytváraní nových pracovných miest?

Áno, lenže prežitie firmy súvisí s možnosťou vytvárania nových pracovných miest. Ak podnik prežije, môže získať viac zákaziek a vo veľkom naberať nových ľudí. Ak neprežije, nezamestná už nikoho. Týmto samozrejme nechcem znižovať dôležitosť ochrany pracovníka, len chcem poukázať na to, že i pre firmy existujú limity, kam až môžu ísť. V prostredí slovenskej ekonomiky napríklad zabraňuje vytváraniu nových pracovných miest i ustavičný tlak na zvyšovanie minimálnej mzdy.

Nová ľavicová vláda plánuje posilniť postavenie odborov v podniku. Dokážu sa s ňou zamestnávatelia vôbec na niečom zhodnúť?

Rovnaký pohľad máme na potrebu zlepšovania vymožiteľnosti práva, zlepšovanie výberu daní a čo sa týka pracovného trhu, v boji proti zamestnávaniu na čierno.

Čo bude pre slovenské firmy znamenať očakávané zvyšovanie daní?

Už dnes sa niektoré stredne veľké podniky začínajú presúvať do daňových rajov a zvýšením daní tam vyženieme ešte viac podnikov.

Pomohlo by zakázanie daňových rajov?

Riešenie daňových rajov je skôr v rukách Európskej únie a my určite nechceme nikomu diktovať ich zrušenie. Samotné Slovensko zaznamenalo v minulosti veľký hospodársky rast práve vďaka zníženiu daní. K otázke daňových rajov teda treba pristupovať veľmi opatrne, keďže ani nám by sa nepáčilo zavedenie jednotných daní v rámci EÚ.

© Autorské práva vyhradené

45 debata chyba