Bratislavský Volkswagen má po celozávodnej dovolenke

Spoločnosť Volkswagen Slovakia, a.s. v pondelok obnovila výrobu automobilov po skončení celozávodnej dovolenky.

12.08.2013 12:43
Volkswagen Slovakia Foto:
Ilustračné foto
debata

Počas pokoja vo výrobe v bratislavskom závode viac ako päťsto zamestnancov automobilky a dodávateľských firiem vykonalo približne tristo technologických a stavebných úprav v celom areáli závodu.

„Tradičný pokoj vo výrobe spoločnosť využila aj na komplexnú údržbu a kontrolu zariadení. Tie totiž nebolo možné realizovať počas nepretržitej prevádzky sedem dní v týždni v produkcii SUV vozidiel ani počas trojzmennej prevádzky vo výrobe mestských vozidiel New Small Family,“ informoval v pondelok hovorca spoločnosti Vladimír Machalík. Celozávodná dovolenka začala v automobilke 22. júla.

Spoločnosť Volkswagen Slovakia, a.s. pôsobí na Slovensku už viac ako 21 rokov. Od roku 1991 vyrobila viac ako 3 milióny vozidiel. Patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku. Zamestnáva viac ako 9 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Seat Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V závode v Martine vyrába podnik komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Volkswagen Slovakia #celozávodná dovolenka