Najviac ľudí v Česku pritiahne ponuka robiť skladníka

Uchádzačov o prácu v Česku najviac láka profesie skladníka, vodiča vysokozdvižného vozíka či robotníka. Na jednu ponuku z kategórie pomocných prác reaguje 66 uchádzačov.

21.08.2013 14:08
Práca, zamestnanie, značka, profesia Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Naopak, na ponuku práce v informačných technológiách priemerne reagujú dvaja uchádzači. Vyplýva to z analýzy spoločnosti Profesia.cz, ktorá porovnala priemerný počet reakcií na jednu ponuku od začiatku roka 2013.

„Dáta na oboch koncoch rebríčka záujmu o jednotlivé pozície poukazujú na to, že čím ďalej, tým častejšie sa špecialisti a odborníci na trhu práce dlho neohrejú a naopak ľudia so všeobecnými znalosťami bez špecifických skúseností čelí obrovskej konkurencii,“ uviedla Kateřina Jaroňová z Profesia.cz.

Kvalifikovaní robotníci a zamestnanci v službách čelia konkurencii v priemere až 32 ďalších uchádzačov. V priemere 16 administra­tívnych pracovníkov reaguje na jednu ponuku. Priemerná reakcia u kvalifikovaných zamestnancov netechnického zamerania je 9,3. Nižší a stredný manažment reaguje 9,4 krát. Na pracovný inzerát odpovedá takmer osem top manažérov. Najmenší počet reakcií je u kvalifikovaných technických zamestnancov, konkrétne 6,5 reakcia na ponuku.

Najväčší priemerný počet reakcií Profesia zaznamenala u skladníka (62 reakcií). Viac ako 40 reakcií na ponuku dali vodiči vysokozdvižného vozíka (53,2 reakcie), pokladníci (47,9), robotníci (46,9) a predavači (45,5).

Informačné technológie sú s 2,3 uchádzača na ponuku odbor, kde sa zároveň inzeruje najviac pracovných ponúk. Najmenej reakcií je na pozície IT architekta (0,5 reakcie), programátora (0,7), softvérového inžiniera (0,7), servisného inžiniera (0,7) alebo databázového analytika (0,7). Nízky ohlas záujemcov vykázali aj pozície lekár (0,6) a finančný poradca (0,8 reakcia).

1 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #profesia #Česko #zamestnanie