Práca na diaľku je stále populárnejšia

Práca na diaľku sa stáva čoraz populárnejšou. Podľa prieskumu spoločnosti Regus mnohí zamestnanci odpracujú na diaľku minimálne polovicu týždňa. Slovensko nie je výnimkou. Tento trend má pokračovať aj naďalej, z odborných zamestnancov pracujúcich z kancelárie sa tak vraj stane čoskoro menšina.

03.09.2013 18:42
počítač, kancelária, práca, profesia Foto:
Ilustračné foto
debata

Prieskum globálnych hospodárskych ukazovateľov realizovala spoločnosť na 26 tis. obchodných manažéroch z 90 krajín. Mimo svojho pracoviska funguje značnú časť týždňa až 48 % z nich.

Na Slovensku podľa údajov Regusu pracuje flexibilne 52 % pracovníkov vo výkonných funkciách. Ako ďalej z prieskumu vyplynulo, 27 percent slovenských respondentov je presvedčených, že riadenie pracovníkov na diaľku je zvládnuteľné, celosvetovo si to myslí až 55 % opýtaných. V mnohých krajinách prevláda i názor, že riadenie na diaľku pomáha vytvárať profesionálnejšie vzťahy, na Slovensku je o tom však presvedčených len 19 % účastníkov prieskumu.

„Pod vedením tímu riadiacich pracovníkov je flexibilná práca výhrou pre všetkých zúčastnených. Z rozhovorov s podnikateľmi sa dozvedáme, že kľúčovú úlohu pri riadení na diaľku zohráva dôvera a voľnosť, a keď sú tieto na mieste, výhody sú všetkým zjavné: vyššia produktivita, lepšia udržateľnosť zamestnancov a nižšie prevádzkové náklady,“ uviedol generálny riaditeľ Regus Mark Dixon.

Spoločnosť Regus je najväčším svetovým poskytovateľom flexibilných pracovísk. Zariadenia spoločnosti využíva denne 1,3 milióna zákazníkov v sto krajinách. Regus bol založený v roku 1989, jeho sídlom je Luxemburg, na Slovensku sa nachádza biznis centrum spoločnosti v Bratislave.

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #zamestnanie