Lojálni manažéri Samsungu vraj dobrovoľne vrátili časť odmien

Takmer 200 manažérov mobilnej divízie juhokórejskej spoločnosti Samsung Electronics dobrovoľne vrátilo štvrtinu svojich polročných odmien.

19.07.2014 13:21
debata (12)

Viedol ich k tomu slabý hospodársky výsledok podniku. S odvolaním sa na informovaný zdroj to uviedla agentúra Reuters.

Samsung za druhý štvrťrok zrejme vykáže najhorší výsledok za dva roky. Samsung na začiatku tohto mesiaca zverejnil prognózu hospodárenia za apríl až jún, ktorá bola hlboko pod očakávaniami analytikov. Najväčšieho svetového výrobcu inteligentných telefónov trápi spomalenie rastu trhu a rastúca konkurencia. Hospodárske výsledky za druhý štvrťrok má firma zverejniť 31. júla.

Rozhodnutie vrátiť časť odmien je čiastočne gesto, ktoré má ukázať, že manažéri na seba berú zodpovednosť za pokles zisku. Je tiež spôsobom ako ukázať, že vedenie sa bude viac snažiť. Agentúrny zdroj žiadne bližšie detaily neuviedol, miestne médiá však odhadujú, že hodnota vrátených bonusov prekoná tri miliardy wonov (viac ako dva milióny eur). Hovorkyňa Samsungu sa k správe odmietla vyjadriť.

Podobná gestá nie sú v Južnej Kórei neobvyklé. Podobné rozhodnutia robia vyšší zamestnanci firiem s akciami na burze, keď výkon firmy klesne.

Divízie inteligentných telefónov bola „dojnou kravou“ Samsungu, teraz však stráca podiel na trhu na úkor čínskej konkurencie, ktorá ponúka stále výkonnejšie telefóny za nižšie ceny. Prieskum výskumnej spoločnosti Counterpoint na 35 veľkých globálnych trhoch tiež ukázal, že telefón Galaxy S5 zaostal v máji za predajom prístroja iPhone 5S firmy Apple. To ukazuje, že prístroj Galaxy sa nepredáva tak dobre, ako firma dúfala.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung