Robiť poisťovacieho agenta nejde bez vzdelávania

Finančné vzdelanie musí mať každý, kto ponúka poistenie. Platí to aj vtedy, keď plánujete osloviť s možnosťou uzatvoriť poistenie len rodinu či užší okruh známych.

13.12.2014 06:50
debata (3)

Pružný pracovný čas, progresívna provízna forma odmeňovania, stabilná a zaujímavá práca na trvalý pracovný pomer alebo živnosť a bezplatné vzdelávanie. Výplata provízie dvakrát za mesiac, podpora pri prevádzkovaní vlastnej obchodnej kancelárie a možnosť začať ihneď. To sú hlavné benefity, ktoré nájdete v ponukách na prácu sprostredkovateľa poistenia alebo poisťovacieho poradcu.

Siahnuť po takejto ponuke je lákavé. Pokiaľ sa však tejto práci chcete venovať seriózne, hoci len na čiastočný úväzok, rátajte s tým, že sa jej bude treba sústavne venovať a vzdelávať sa. Vstupné vzdelávanie dokonca predpisuje aj zákon.

Povinné vzdelávanie pre agentov

Vymedzenie jednotlivých pojmov, s ktorými sa stretnete už v inzercii na ponuku práce, definuje zákon o finančnom sprostredkovaní a finančnom poradenstve. Zákon rozlišuje štyri stupne odbornej spôsobilosti, ktoré musí finančný agent, respektíve finančný poradca spĺňať. Napríklad, či vykonáva činnosť na základe písomnej zmluvy s finančnou inštitúciou alebo so samostatným finančným agentom, či robí finančné sprostredkovanie, respektíve finančné poradenstvo v jednom alebo viacerých sektoroch.

Vo väčšine prípadov však postačuje základný alebo stredný stupeň. Pre najnižší, základný stupeň odbornej spôsobilosti, zákon vyžaduje ukončené najmenej stredné odborné vzdelanie, čiže na začiatok stačí výučný list. Najneskôr do troch mesiacov odo dňa prvého zápisu do príslušného registra NBS je finančný agent i poradca povinný absolvovať osobitné finančné vzdelávanie. Vo väčšine prípadov ho organizuje a administruje samotná poisťovňa, s ktorou agent spolupracuje.

Platí to aj vtedy, keď plánujete osloviť s možnosťou uzatvoriť poistenie len rodinu či užší okruh známych. „Ak chcete svedomito klientom pomáhať v starostlivosti o ich finančnú budúcnosť, nestačí vám zložiť skúšky, ktoré predpisuje zákon. Musíte sa vzdelávať ustavične,“ hovorí Vladimír Pečimon, tímlíder vzdelávania poisťovne Aegon.

Poisťovne pomáhajú so školením

Na vzdelávaní sprostredkovateľov sa výrazne podieľajú poisťovne. „Veľký dôraz sa kladie najmä na vzdelávanie nováčikov v prvých mesiacoch činnosti. Na školeniach sa podrobne zoznamujú s poistnými produktmi, ktoré budú predávať, a komunikačnými zručnosťami smerom ku klientom,“ opisuje vzdelávací systém Aegonu Vladimír Pečimon.

Cieľom vzdelávacieho procesu je, aby každý sprostredkovateľ vedel podať odborné a detailné informácie – aby sa orientoval v témach a vo fungovaní poistného trhu. Kto splní podmienky, má otvorené dvere ku kariérnemu rastu. Podobný prístup má poisťovňa Aegon aj k vzdelávaniu nových manažérov, ktorí riadia finančných agentov. Takisto sa využívajú motivačné programy a v ďalších krokoch im poisťovňa zadarmo poskytuje personalizované vzdelávanie podľa individuálnych potrieb.

Kto je kto a pre koho je vzdelávanie povinné

  • Finančný agent vykonáva finančné sprostredkovanie, za ktoré získa províziu od poisťovne.
  • Finančný poradca vykonáva odborné poradenstvo z nestrannej analýzy a odmenu mu smie platiť iba samotný klient.
  • Presné vymedzenie jednotlivých pojmov a ich kompetencií definuje príslušný zákon.
  • Pojmy sprostredkovateľ poistenia a maklér už súčasne platná legislatíva nepoužíva.
  • Na výkon povolania, ktoré sa týka finančného sprostredkovania a poradenstva, je nutná registrácia v Národnej banke Slovenska, predpisuje to zákon. Slúži predovšetkým ako ochrana pred podvodníkmi a nečestnými predajcami.
  • Zákon tiež predpisuje povinné vzdelávanie: najneskôr do troch mesiacov odo dňa prvého zápisu do príslušného podregistra NBS.

ZDROJ: PODĽA ZÁKONA O FINANČNOM SPROSTREDKOVANÍ A FINANČNOM PORADENSTVE

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba