Brusel dá na prácu pre mladých na Slovensku 200 mil. eur

Európska komisia vyčlenila 1 miliardu eur na boj s nezamestnanosťou mladých ľudí, informovalo Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku.

22.05.2015 15:00
debata (22)

Celkovo sa na program Iniciatívy pre zamestnanosť mladých vyčlenilo 3,2 mld. eur. Na tento účel bude slúžiť aj ďalších 3,2 mld. eur z prostriedkov, ktoré boli členským štátom pridelené v rámci Európskeho sociálneho fondu.

Európska únia podporí na Slovensku opatrenia na zamestnanosť mladých celkovou sumou 200 miliónov eur. "Európska iniciatíva pre mladých je veľká príležitosť aj pre Slovensko, ktoré patrí medzi krajiny s vysokou mierou nezamestnanosti mladých ľudí,“ uviedol vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Dušan Chrenek. Cieľom týchto projektov je zabezpečiť, aby každý mladý človek po strate práce alebo skončení štúdia dostal do štyroch mesiacov jednu z troch možností: prácu, odbornú stáž alebo ďalšie vzdelávanie.

Pre Slovensko je v najbližších dvoch rokoch z iniciatívy vyčlenených vyše 72 miliónov eur. Prostriedky, ktoré Európska komisia uvoľnila, budú slúžiť na predfinancovanie projektov. Slovensko tak v rámci predfinancovania získa v tomto roku 21,6 milióna eur.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #zamestnanosť