IT Fitness test skúsilo zatiaľ rekordných 12-tisíc Slovákov

Do testovania IT zručností národa s názvom IT Fitness test 2017 sa za prvý mesiac zapojilo viac ako 12 tisíc Slovákov.

08.05.2017 14:41
debata

„Priebežné štatistiky v obidvoch verziách testu odhalili niekoľko vynikajúcich výsledkov, ktoré presiahli 90-percentnú úspešnosť. V počte otestovaných vedú muži pred ženami, no čo sa týka dosiahnutého skóre by v súboji pohlaví rovnako dobre obstáli obe kategórie,“ uviedla IT Asociácia Slovenska (ITAS).

Z pohľadu zvládania jednotlivých úloh naznačujú podľa asociácie zatiaľ výsledky zlepšenie v oblasti bezpečnosti oproti predchádzajúcim ročníkom. „Najväčšie problémy však robí Slovákom práca s kancelárskymi nástrojmi, čo je rovnako prekvapujúce, keďže v minulých ročníkoch testovania sa táto skutočnosť nevyskytovala,“ konštatovala ITAS.

Šiesty ročník IT Fitness testu 2017 organizuje ITAS za podpory podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu Petra Pellegriniho, Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku a ďalších partnerov z akademického a súkromného sektora. Testovanie odštartovalo na začiatku apríla. Priemerná úspešnosť sa aktuálne pohybuje okolo 45 %.

"Sme radi, že sa náš IT Fitness test teší stále väčšiemu záujmu Slovákov. Veríme, že sa nám podarí udržať nastavené tempo až do ukončenia ostrého testovania a dnes už k takmer 130 tisícom účastníkov z predchádzajúcich ročníkov pribudnú ďalší, ktorí si uvedomujú význam IT zručností pre našu budúcnosť. Aj vďaka nim sa nám podarí získať relevantné informácie o aktuálnej úrovni našich IT zručností,“ komentoval priebeh prezident ITAS Mário Lelovský.

Možnosť otestovať sa má každý bez ohľadu na vek na stránke www.itfitnesstest.sk do konca júna. Testy sú dostupné v dvoch verziách – jednoduchšia pre základné školy a náročnejšia pre stredné a vysoké školy. IT Fitness test bol v tomto ročníku obohatený aj o nový obsah zameraný na online marketing. Podľa priebežných výsledkov táto kategória zatiaľ nepatrí medzi tie najsilnejšie – úspešnosť vo verzii pre ZŠ dosahuje zatiaľ 36 % a vo verzii pre SŠ a VŠ je to momentálne 47 %.

debata chyba
Viac na túto tému: #počítač #IT