Jaguar rozbieha veľký nábor. Do Nitry hľadá tisíc ľudí

Spoločnosť Jaguar Land Rover Slovakia od pondelka začína s náborom nových pracovníkov. Do automobilového závodu v Nitre hľadá tisíc nových zamestnancov, pričom 800 pracovných pozícií je určených pre výrobných pracovníkov. Pre automobilku už pracuje viac ako 500 zamestnancov, ktorí pôsobia priamo v nitrianskom závode, prípadne sú školení vo Veľkej Británii. Informovali o tom na tlačovej konferencii zástupcovia spoločnosti Jaguar Land Rover.

02.10.2017 12:24
debata (7)

„Výstavba závodu pokračuje v súlade s našimi plánmi a postupne prebieha inštalácia výrobných technológií. Nastal ten správny čas rozšíriť naše rady o nových kolegov, s ktorými sa dôkladne pripravíme na výrobu našich prvých vozidiel na Slovensku,“ povedal prevádzkový riaditeľ Jaguar Land Rover Alexander Wortberg.

Do konca marca 2018 chce spoločnosť nájsť viac ako tisíc zamestnancov. Asi 800 pracovníkov by malo pracovať vo výrobni, ktorá by mala začať s prevádzkou do konca budúceho roka. „Okrem toho máme 230 otvorených pozícií pre manažérov, technikov, inžinierov a kvalifikovaný personál,“ uviedla riaditeľka ľudských zdrojov Nicci Cook. Dodala, že predchádzajúce pracovné skúsenosti v automobilovom priemysle pritom nie sú úplne nevyhnutnou požiadavkou. „Počas posledných dvoch rokov sme začali budovať dodávateľskú sieť. Odhadujeme, že dodávateľská sieť vytvorí okolo 22 tisíc nepriamych pracovných miest,“ dodal Wortberg.

Spoločnosť na Slovensku preinvestuje 1,4 miliardy eur do výrobného závodu, systémov IT, zamestnancov a dodávateľskej základne. „Vytvoríme spolu 2 800 pracovných miest priamo v závode Jaguar Land Rover a okrem toho tisícky ďalších u našich subdodávateľov“, povedal Wortberg. Kapacita závodu bude 150 tisíc vozidiel ročne. Prvé vozidlá by mali opustiť výrobné linky do konca roka 2018.

Automobilový závod v Nitre je už takmer dokončený, automobilka začína s procesom vybavenia hál a inštalácie strojov a zariadení. „Asi najďalej sme s realizáciu zvarovne, ktorá má 90 tisíc metrov štvorcových. Tím inštaluje zariadenia a robotické systémy potrebné na samotnú výrobu. Koncom tohto roka sa začne pilotná prevádzka závodu tak, aby bol pripravený na prevádzku od budúceho roka,“ povedal Wortberg.

Ďalšími výrobnými priestormi sú budovy lakovne s rozlohou viac ako 53 tisíc metrov štvorcových a montážnej haly s celkovou plochou 130-tisíc metrov štvorcových. Automobilka okrem toho preinvestuje viac ako šesť miliónov eur do priestorov určených pre školenie zamestnancov.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #Nitra #automobilky #Jaguar Land Rover