Ide o právo: Zamestnávateľ vám nesmie znížiť plat bez vášho súhlasu, ale môže znížiť stavy

Pravda bola vždy na strane ľudí, svojich čitateľov. Aj táto nová relácia má ambíciu pomôcť vám zorientovať sa v spleti paragrafov. Pozrite si 1. časť relácie Ide o právo.

22.05.2020 06:00
debata (18)

Reláciu Ide o právo bude Pravda vysielať každý piatok. Prinášať budeme užitočné informácie z oblasti pracovného, rodinného či občianskeho práva.

Prvá časť sa venuje tomu, čo teraz trápi mnohých – strata zamestnania. V čase koronakrízy hrozia výpovede v mnohých firmách, najmä v oblasti obchodu, služieb, gastronómie či cestovného ruchu. Prepúšťanie avizujú mnohé firmy, pomoc štátu sa im nezdá dostačujúca.

Za akých podmienok vás môže zamestnávateľ prepustiť? Kedy je výpoveď zákonná a kedy nie? Čo všetko vám pri výpovedi náleží? Aké sú výpovedné lehoty a výška odstupného? Ako sa môžete brániť? Na to všetko odpovie Mgr. Jana Alušíková z advokátskej kancelárie Malata, Pružinský, Hegedüš & Partners s. r. o.

Video
Ide o právo - o výpovediach a právach zamestnancov s advokátkou Janou Alušíkovou.

V ďalšej časti vám budúci piatok poradíme, ako si vybrať advokáta, ak sa dostanete do nejakého problému. Na konci každej relácie sa pokúsime odpovedať aj na vaše konkrétne otázky. Ak máte nejaký probém, týkajúci sa práva, a neviete si poradiť, napíšte nám na online@pravda.sk, možno práve na vašu otázku naši hostia odpovedia.

Pripravené v spolupráci s advokátskou kanceláriou Malata, Pružinský, Hegedüš & Partners s. r. o.

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #výpoveď #koronavírus #Ide o právo #Jana Alušíková #MPH