3 plusy home office

Práca mimo kancelárie je novodobým fenoménom a trendom. A hoci sú stretnutia s kolegami príjemné a niektoré témy vhodnejšie na osobnú diskusiu, nesporné výhody má aj home office.

11.06.2022 10:00
laptop, žena, práca z domu, homeoffice, dieťa, Foto:
Ilustračné foto.
debata

1. Nemusíte cestovať

  • tradičná práca v kancelárii má nepochybne veľa výhod, no cestovanie nebýva najobľúbenejším trávením času. Drahocenné minúty, niekedy aj hodiny strávené v dopravnej zápche sú stratou času. Navyše nižšia hustota dopravy prispieva k zlepšeniu ovzdušia a udržateľnosť je dnes jedna z najvyšších hodnôt.

2. Príjemnejšie prostredie

  • prístup k technologickým výdobytkom aj priamy kontakt s kolegami sú určite dobré, niekedy je však ľudí, hluku a rôznych šumov v kancelárii priveľa. Niekomu môže prekážať aj celodenné sedenie pri umelom osvetlení. Pracovné miesto si síce môžete zútulniť kvetmi či fotografiami, no doma si pracovný kút zariadite a zlepšíte podľa vlastného vkusu. Môžete si napríklad ideálne nastaviť aj svetelné podmienky.

3. Viac pohybu

  • fyzická prítomnosť v kancelárii môže spôsobovať aj iné komplikácie, niekedy si nemôžete urobiť prestávku na krátke cvičenie alebo vyjsť sa nadýchať čerstvého vzduchu. Pri práci z domu je vo veľkej miere na vás, ako využijete čas, vyžaduje to len trochu disciplíny. Prvoradé je, samozrejme, splnenie pracovných úloh a dodržanie termínov. S využitím času, ktorý získate, keď necestujete, si prácu môžete rozložiť lepšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #absolventi #home office