Záujem ľudí o prácu kvetinárov je nadpriemerný, zarábajú viac ako 1 000 eur

Valentínsky špeciál si posvietil aj na priemerné mzdy kvetinárov a kvetinárok na Slovensku. Podľa dát portálu Platy.sk majú títo zamestnanci priemerný plat nad 1000 eur v dvoch regiónoch – v Bratislavskom a Trnavskom kraji.

13.02.2023 09:38
žena, podnikanie, SZČO, kvetinárstvo,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Spoločná analýza pracovného portálu Profesia.sk a mzdového porovnávača Platy.sk informuje o tom, ako sa vyvíja počet ponúk či mzdy kvetinárov a kvetinárok. Dáta ukazujú, že Slováci majú o toto povolanie pomerne veľký záujem.

V roku 2019 uverejnili zamestnávatelia 367 inzerátov, prostredníctvom ktorých hľadali kvetinárov a kvetinárky. O rok neskôr už svet žil spolu s vírusom Covid 19 a táto situácia ovplyvnila aj vývoj pracovných príležitostí na túto pozíciu. V roku 2020 bolo na Profesii uverejnených iba 84 ponúk.

Inzeráty na kvetinárov sa k mimoriadne priaznivému počtu z roka 2019 nepriblížili ani počas období 2021 či 2022. Práve posledné dva roky pritom prinášali rekordný počet pracovných príležitostí naprieč rôznymi odvetviami.

Vlani uverejnili kvetinárstva či iní zamestnávatelia presne 181 pracovných ponúk na spomínanú pozíciu. Nadpriemerný záujem ľudí o toto povolanie

Čísla najväčšieho pracovného portálu na Slovensku prezrádzajú, aký záujem majú Slováci a Slovenky o toto povolanie. Ten je v porovnaní s inými pozíciami nadpriemerný.

Zamestnávatelia, ktorí vlani uverejnili pracovný inzerát na kvetinára či kvetinárku, získali v priemere 28 životopisov. Všeobecný priemer naprieč celou ponukou na Profesii pritom vlani predstavoval zhruba 13 odoslaných životopisov. Ako zarábajú kvetinári a kvetinárky?

Valentínsky špeciál si posvietil aj na priemerné mzdy kvetinárov a kvetinárok na Slovensku. Podľa dát portálu Platy.sk majú títo zamestnanci priemerný plat nad 1000 eur v dvoch regiónoch – v Bratislavskom a Trnavskom kraji.

debata chyba
Viac na túto tému: #kvetinárka #Valentín #kvetinár