Cesta do práce zadarmo? Kto má nárok na príspevok 200 eur mesačne? Pozrite sa, či spĺňate podmienky

Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny poskytuje mesačne príspevok na dochádzku za prácou. Príspevok sa poskytuje najviac v sume 200 eur mesačne v závislosti od vzdialenosti miesta výkonu zamestnania od miesta trvalého pobytu alebo od miesta prechodného pobytu zamestnanca a od počtu odpracovaných dní v mesiaci, informuje úrad.

22.04.2023 06:00
Doprava / Diaľnica D1 / Foto: ,
Ilustračná foto
debata

Úrad práce poskytne mesačne príspevok na dochádzku za prácou uchádzačovi o zamestnanie vedeným v evidencii uchádzačov o zamestnanie najmenej tri mesiace a ktorý bol vyradený z evidencie uchádzačov o zamestnanie z dôvodu vzniku pracovného pomeru alebo iného pracovného vzťahu.

O tento príspevok musí písomne požiadať najneskôr do jedného mesiaca od nástupu do zamestnania. Ak počas poskytovania príspevku zamestnanec nastúpi do ďalšieho zamestnania bezprostredne nadväzujúceho na predchádzajúce zamestnanie, v poskytovaní príspevku sa pokračuje. Príspevok na dochádzku za prácou sa môže opätovne poskytnúť po uplynutí jedného roka od ukončenia obdobia jeho poskytovania, informuje úrad práce.

opatrovateľka, invalid, vozík, vozíčkár Čítajte viac Príspevok na opatrovanie sa od júla zvýši. O koľko viac dostanú tí, čo sú v dôchodku? Pozrite si nové sumy

Príspevok sa podľa informácii Úradu práce poskytuje najviac počas šiestich mesiacov. Zamestnancovi, ktorý bol pred získaním zamestnania znevýhodneným uchádzačom o zamestnanie, sa príspevok poskytuje aj počas ďalších najviac šiestich mesiacov.

Príspevok na dochádzku za prácou poskytuje úrad práce, sociálnych vecí a rodiny, v ktorého evidencii uchádzačov o zamestnanie bol zamestnanec vedený, do 30 kalendárnych dní od preukázania trvania zamestnania.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zamestnanie #príspevok #Úrad práce #dochádzka