Investor kasína Metropolis lobuje sľubom postaviť Bratislave športovú arénu

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo dostal ponuku od šéfa developérskej spoločnosti TriGranit Gábora Zászlósa na riešenie problému športovej infraštruktúry v Bratislave. Na piatkovom stretnutí Frešovi predložil návrh, ako problém chýbajúcich kapacít na športové a kultúrne aktivity v hlavnom meste a jeho okolí preklenúť.

12.11.2010 16:06
Metropolis Foto:
Metropolis za 1,5 miliardy eur by mal vyrásť v zadunajskej časti Bratislavy.
debata

Nová športová aréna by sa mohla stať súčasťou multifunkčného projektu Metropolis pri Jarovciach, do ktorého výstavby je spoločnosť TriGranit pripravená investovať 1,5 miliardy eur. Investor je pripravený arénu stavať vo vlastnej réžii. Na stretnutí však tiež odznelo, že v prípade záujmu župy, mesta alebo vlády SR o účasť na projekte je TriGranit otvorený rokovaniam.

Podľa Zászlósa „je tu príležitosť, aby aj Bratislava získala stánok športu i kultúry na úrovni, ktorú poznáme z iných európskych metropol“.

Pripomenul, že podobný multifunkčný projekt Arena Centar (s kapacitou 15.000 miest na sedenie a možnosťou rozšíriť ich počet na 20.000) TriGranit realizoval v chorvátskom Záhrebe. Pozitívnou odozvou otvorenia arény bolo zvýšenie športových a voľno časových aktivít obyvateľov mesta a okolia. Navyše, po rozbehnutí realizácie projektu sa záhrebská aréna stala impulzom na ďalšiu výstavbu a celkový rozvoj územia. Po TriGranite sa totiž na území angažovali aj ďalší developéri s projektmi rezidenčného a ďalšieho využitia.

Informáciu poskytla Eszter Kozmérová zo spoločnosti TriGranit Development Corporation so sídlom v Bratislave.

debata chyba