HB Reavis predala Aupark Žilina

Spoločnosť HB Reavis Group oznámila predaj nákupného centra Aupark Žilina spoločnosti New Europe Property Investments Plc. (NEPI).

07.08.2013 07:55
peniaze, euro, výplata, dane, odvody, obchod Foto:
Ilustračné foto
debata

Hodnota transakcie po zohľadnení odloženého daňového záväzku dosiahla 87,5 mil. eur. „Spoločnosti NEPI sa nám javila ako dlhodobo najvhodnejší vlastník. Táto transakcia takisto demonštruje rastúci apetít medzinárodných investorov po slovenských komerčných nehnuteľnostiach,“ povedal riaditeľ investičného oddelenia a predajov v spoločnosti HB Reavis Marián Herman.

Nákupné žilinské centrum Aupark sa vybudovalo v roku 2010 a rozloha je približne 25 tis. metrov štvorcových nájomného priestoru. „Predaj nákupného centra Aupark Žilina je druhou transakciou dokončenou v roku 2013. Okrem toho, tento predaj ešte viac posilní našu finančnú pozíciu a podporí naše stavebné činnosti nielen na Slovensku, ale tiež v Poľsku, Českej republike, Maďarsku a v ďalších krajinách,“ dodal finančný riaditeľ skupiny HB Reavis Jiří Hrbáček. Spoločnosť HB Reavis Group pri tejto transakcii spolupracovala so spoločnosťami Cushman & Wakefield a Allen & Overy.

Skupina HB Reavis je medzinárodná developerská spoločnosť s centrálou v Luxembursku a pôsobiaca na Slovensku, v Poľsku, Maďarsku, Chorvátsku a v Českej republike. V súčasnosti rozvíja aktíva v hodnote 1,4 mld. eur a má vlastný kapitál cez 850 mil. eur. Spoločnosť využíva integrovaný biznis model zahrňujúci development, výstavbu, správu majetku a investícií tretích strán.

Spoločnosť NEPI je kótovaná obchodná spoločnosť zaoberajúca sa nehnuteľnosťami, ktorá vznikla v roku 2007 na ostrove Man. V súčasnosti disponuje kapitálom prevyšujúcim 900 mil. eur. Skupina sa zameriava na investície do dominantných alebo potenciálne dominantných maloobchodných aktív, ale pri vhodnej príležitosti takisto investuje do kancelárskych a priemyselných nehnuteľností.

debata chyba
Viac na túto tému: #Reality #HB Reavis Group #New Europe Property Investments #Aupark Žilina