Bubeník Beatles Ringo Starr predal svoje sídlo českému miliardárovi

Český miliardár Radovan Vítek, šéf realitnej skupiny CPI Property Group, kúpil od bubeníka niekdajšej slávnej britskej skupiny The Beatles Ringo Starra honosné sídlo v Anglicku.

05.02.2015 20:32
Ringo Starr Foto:
Ringo Starr
debata (3)

Starr sa rozhodol žiť prevažne v USA. Informoval o tom vo štvrtok na svojom portáli časopis Forbes. Odhadol, že nehnuteľnosť mohla stáť okolo 20 až 25 miliónov dolárov.

Rozľahlé panstvo s koreňmi zo 17. storočia leží asi 60 kilometrov od Londýna v grófstve Surrey neďaleko mesta Cranleigh. Zahŕňa okrem samotného domu s ôsmimi spálňami štyri menšie chaty, vnútorný bazén, telocvičňu a saunu, konské stajne, krytú jazdiareň a heliport.

Vítek nechcel podľa Forbesu transakciu komentovať, ani spresniť, za koľko objekt kupuje. Podľa jeho skorších vyjadrení by rád žil v Anglicku časť roka. Má dom aj v londýnskej štvrti Belgravia.

Ringo Starr kúpil dom v roku 1999 za zhruba tri milióny dolárov. Britská tlač špekulovala, že aktuálne môže byť cena až desaťnásobná. Forbes ale odhaduje, že Vítek dohodol cenu na úrovni maximálne 25 miliónov dolárov.

Starr zdôvodnil predaj sídla životom v Spojených štátoch. „Sťahujeme sa do Los Angeles. Mali sme dom 15 rokov, ale netrávili sme v ňom dosť času. A Los Angeles je teraz pre nás to správne miesto,“ vysvetlil podľa Forbesu slávny bubeník britským novinárom.

Radovanovi Vítkovi patrí aktuálne 1345. priečka na zozname svetových dolárových miliardárov, ktorý každoročne zostavuje časopis Forbes. Jeho majetok magazín vlani odhadol na 1,3 miliardy dolárov.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #The Beatles #Ringo Starr #Radovan Vítek