Bytov bude viac a za viac

V tomto roku budú developeri na Slovensku stavať najmä byty. Ponuka bytov má byť podľa očakávaného vývoja najvyššia v Bratislave, predpokladá sa nárast ponuky o 10,3 %, v ostatných regiónoch o 4,9 %. Vyplýva to z analýzy slovenského stavebníctva za druhý štvrťrok, ktorý vypracovala spoločnosť Ceec Research.

04.06.2017 21:20
debata (4)

V tomto roku sa v Bratislave oproti ostatným regiónom zvýši aj ponuka office a retail developmentu. Naopak, ponuka logistických centier porastie hlavne v regiónoch, a to o 3,6 %, kým v Bratislave sa predpokladá rast na úrovni 0,7 %.

Ako ďalej z analýzy vyplýva, aj dopyt porastie najviac v oblasti bytov. Ďalej bude najväčší záujem o logistické centrá v regiónoch a kancelárske priestory v Bratislave.

"Výstavba a ponuka nových rezidenčných nehnuteľností je primárne ťahaná silným dopytom. Postupne sledujeme vyčerpávanie naakumulovaného dopytu z krízových rokov a dostávanie sa do „normálu“. V roku 2017 preto očakávame najsilnejšie predaje nových nehnuteľností od krízových rokov 2007 a 2008,“ skonštatoval hlavný analytik spoločnosti Penta Investments Marek Vážan.

Developerské spoločnosti plánujú v tomto roku zvýšiť ceny ponúkaných nehnuteľností o 4 % a v roku 2018 o 2,1 %. Optimálna cena nových rezidenčných nehnuteľností v Bratislave je podľa riaditeľov developerských spoločností 3 746 eur za meter štvorcový. Najväčší záujem očakávajú o dvojizbové byty v okrese Bratislava V.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Reality #byty #nehnuteľnosti