Tipy na vianočné dekorácie. Ako si jednoducho vyrobiť adventný veniec

S blížiacim sa vianočným obdobím sa aj do našich domov postupne vkrádajú rôzne vianočné výzdoby. Už takmer každý obchod ponúka vianočné dekorácie. Mnohé z nich si však dokážeme pripraviť aj sami.

21.11.2017 11:13
Advent, veniec, Vianoce, sviečky, plameň Foto: ,
Ilustračné foto.
debata

Jednou z najtypickejšou ozdobou v predvianočnom čase je veniec na dverách. Vyrobiť veniec z čečiny vyžaduje trochu šikovnosti a výlet do lesa. Namiesto toho však môžeme vyrobiť jednoduchý veniec zo starých vianočných gúľ. Budeme potrebovať len drôtené ramienko, ktoré otvoríme a vytvaruje do tvaru kruhu. Gule potom na toto ramienko navlečieme. Pridať môžeme aj pár konárikov či šišku. A vďaka háčiku veniec jednoducho zavesíme.

Veľmi jednoducho si môžeme vyrobiť aj adventný veniec. V skutočnosti to ani nemusí byť typický veniec. Postačí nám podnos, do ktorého upevníme štyri sviečky. Stačí na dno nakvapkať zopár kvapiek vosku a sviečka by mala držať. Následne podnos vyzdobíme konárikmi, machom, gaštanmi či šiškami. Môžeme ich len poukladať, alebo upevniť tavným lepidlom. Ak máme k dispozícii štyri okrasné fľaše, môžeme ich použiť ako podstavec pod sviečky. Výhodou je, že fľaše môžeme naplniť napríklad orechmi, šípkami či škoricou. Napokon už len do hrdla každej fľaše upevníme sviečku.

Poradiť si môžeme aj bez konárikov, šišiek či iných prírodných dekorácií. V takom prípade nám budú na výrobu adventného venca stačiť štyri sviečky a štyri pekné fľaše. Tie môžeme ešte očíslovať, aby sme vedeli, v akom poradí ich máme zapáliť. Fľaše postavíme do kruhu na podnos a upevníme do nich sviečky. Pomôcť si môžeme aj mašličkou či ozdobnou šnúrkou. Ak máme k dispozícii fľaše rôznej výšky, bude výsledný efekt ešte lepší. A po Vianociach môžeme fľaše znovu používať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seniori #Vianoce #dekorácie