Uľahčite si zavlažovanie. Tri tipy, ktoré zvládne každý

Ani málo, ani veľa. Polievať treba tak akurát. No to môže byť veľakrát problém.

24.05.2018 10:23
konva, záhrada, senior Foto:
Ilustračné foto.
debata

Najlepšie by bolo, keby rastliny mali stále dostatočný prísun vody. Pomôcť si môžeme plastovou fľašou, v ktorej narobíme dierky a zakopeme ju vedľa rastliny tak, že von trčí len hrdlo. Fľašu naplníme vodou, ktorá sa postupne dostáva k rastline.

Problém s postupným polievaním možno vyriešiť aj vďaka fľaši od vína. Dôležité je ju najprv poriadne očistiť, aby sme rastliny nezalievali zvyškami vína. Na túto príležitosť je lepšie kúpiť víno, ktoré je uzatvorené šrobovacou zátkou, keďže do nej musíme urobiť malé dierky. Použiť môžeme samozrejme aj fľašu s korkom, ale korok musíme v tom prípade prevŕtať. Potrebovať budeme ešte kúsok látky, ktorým prekryjeme hrdlo, aby sa dnu nedostala zemina. Fľašu naplníme vodou, dáme na hrdlo kúsok látky a uzatvoríme predierkovanou zátkou. Následne ju zastrčíme hrdlom do zeminy vedľa rastliny. Tento trik najlepšie poslúži na zalievanie izbových rastlín počas dovolenky.

Samozavlažovací systém na rastliny v črepníkoch môžeme vyriešiť aj pomocou plastovej fľaše a bavlnenej šnúrky. Fľašu postavíme vedľa črepníka, jeden koniec šnúry ponoríme do vody a druhý koniec dáme do zeminy asi päť centimetrov hlboko. Voda takýmto spôsobom postupne prechádza cez bavlnenú šnúru do črepníka a rastlina vydrží niekoľko dní bez nášho zásahu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zavlažovanie #seniori