Modranský piknik oživí atmosféru zlatých rokov

Aj tento rok sa v Modre uskutoční tradičný Modranský piknik. V sobotu 16. júna si hostia otvoria tradičné piknikové koše, zaznejú swingové melódie a lúka Otčenáška v Harmónii sa rozžiari a roztancuje.

06.06.2018 10:43
piknik Foto:
Dobová módna prehliadka na Modranskom pikniku.
debata

Na pikniku zaznie aj historický púťový flašinet, pre najmenších je pripravené aj tradičné bábkové divadlo. O 16.00 hodine si všetci môžu pozrieť dobovú módnu prehliadku.

Návštevníci si môžu zúčastniť aj na improvizovanom rozhlasovom vysielaní. „Hudobno-zábavný program Staré ale jaré je zostavený z nestarnúcich melódií, ktoré budú obohatené o krátke novinové správy z minulých čias,“ hovorí riaditeľka Kultúrneho centra v Modre Marcela Kvetková. „Účinkovať bude hudobné zoskupenie Traditional Club Revival a Jaroslav Rozsíval, autor rozhlasovej relácie Staré, ale jaré,“ dodala.

Aj v tomto roku bude na programe prehliadka historických bicyklov a veteránov. Hostia si budú môcť prezrieť aj historické vily v letovisku Harmónia. Atmosféru začiatku 20. storočia dotvorí výstava dobových fotografií a tradičná maľba v plenéri. „Podvečer sa Otčenáška roztancuje na chytľavé swingové melódie a kto bude mať chuť, môže sa s tanečníkmi z klubu B-swing naučiť dobové tance. A keď zhasneme a vy už nebudete vládať, budeme premietať nemý film aj s klavírnym sprievodom Petra Tarkaya,“ vraví Kvetková.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Modra #seniori