Prvý jarný med preto vytáčal oproti iným rokom o tri týždne skôr, no vyšiel, ako hovorí, celkom dobrý. Vydaril sa aj agátový med, ktorý tiež bol hotový o niečo skôr – zvyčajne sa vytáčal v polovici júna, v tomto roku už koncom mája. Včelársky rok ukončil Jozef Tomčák slnečnicovým medom v polovici augusta.
Jednotlivé medy sa od seba odlišujú chuťou aj farbou. Prvé medy najrýchlejšie kryštalizujú, preto sa pri nich využíva aj metóda pastovania. Konzument ich tak dokáže jednoduchšie naberať. „Všetky medy sú dobré, lebo včely ho robia s láskou," dodal Tomčák.
Stará sa o 50 včelích rodín. Pred zimou ich už zakŕmil, aby boli včely pripravené na jarný rozvoj a výchovu ďalšej generácie.
Keďže bol tento rok nadpriemerne teplý, bolo málo peľu, a to v porovnaní s minulým rokom o 60 až 70 percent.