Bratislavskí kandidáti na primátora sa sporia o senioroch

Pred blížiacimi sa voľbami primátorov a starostov sa v Bratislave začína boj o hlasy seniorov. Primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal vyšiel s projektom, ako zlepšiť podmienky v starostlivosti o seniorov v zariadeniach sociálnych služieb, ktoré zriadilo mesto. Jeho protikandidát pripomína, že mal na to čas celé štyri roky.

14.09.2018 14:21
nesrovnal Foto:
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.
debata
„Prijali sme sériu opatrení, medzi nimi zvýšenie financií, podpora ubytovania a podpora personálnej politiky,“ vymenoval Nesrovnal kroky na zvýšenie kvality služieb. Jeden z jeho protikandidátov na post primátora Matúš Vallo pripomenul, že Ivo Nesrovnal za štyri roky vo funkcii neurobil v tomto smere nič.

„Predložené riešenia považujem za správne, doterajšia bilancia činnosti primátora však hovorí proti nemu,“ povedal. Nesrovnal podľa neho za štyri roky podmienky v domovoch seniorov nezlepšil. „Preto predstavené riešenia považujem len za ďalší z jeho potencionálne nesplnených sľubov,“ dodal Vallo.

Nesrovnal sľubuje, že na motivačné odmeny pre odborných zamestnancov v zariadeniach pre seniorov mesto rozdelí 150-tisíc eur. „V Bratislave sa predlžuje priemerný vek, rastie počet seniorov a zvyšuje sa dopyt po sociálnych službách,“ povedal primátor.

V budúcom roku chce tiež mesto zvýšiť základné mzdy zamestnancov, a dať im i príspevok na dopravu do zamestnania. Zvýšiť by chceli aj osobné príplatky, či postupne obnoviť izby v zariadeniach sociálnych služieb pre personál, ktorý v nich pracuje.

Bratislava má vo svojej pôsobnosti sedem zariadení:

Domov seniorov Archa, Petržalský domov seniorov, Domov jesene života, Dom tretieho veku, Domov seniorov Lamač, Gerium a Domov pri kríži.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #komunálne voľby #domovy sociálnych služieb