Ľudia si pomáhajú navzájom. Začal sa Týždeň dobrovoľníctva

Pomôž, ak môžeš, alebo pomáhajme si navzájom. V rámci Týždňa dobrovoľníctva, ktorý potrvá do soboty, sa ľudia vo viacerých krajoch Slovenska pokúsia urobiť svet krajším pre starých aj mladých.

17.09.2018 10:00
BRATISLAVA: Deň pre Dunaj Foto: ,
Dobrovoľníci sa podieľajú najčastejšie na skrášľovaní životného prostredia.
debata

Jednotlivci alebo skupiny dobrovoľníkov sa zúčastnia ľubovoľne vybranej aktivity v prospech organizácií i konkrétnych ľudí. V pláne je pomoc hospicu, škole, aj nevidiacim.

Napríklad dobrovoľníci v nitrianskom hospici vymaľujú kaplnku, Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska zasa budú v uliciach organizovať zbierku Biela pastelka. Materskému centru Klokanček pomôžu pri revitalizácii vonkajšieho ihriska.

Záujemcovia o pomoc i o jej poskytovanie sa o ňu prihlasovali v uplynulých týždňoch. „Prihlasovanie prebehlo v dvoch kolách. Najskôr bolo potrebné, aby sa prihlásili organizácie a vymysleli dobrovoľnícku aktivitu s podrobným plánom,“ informovala riaditeľka Nitrianskeho centra dobrovoľníctva Jana Andreasová.

Obyvatelia sa mohli prihlásiť do štrnástich organizácií, sú nimi napríklad Asociácia Divadelná Nitra, Centrum pre rodinu, Združenie STORM, Útulok pre jednotlivcov s deťmi, Materské centrum Klokanček či Slovenský Červený kríž.

Nitrianske centrum dobrovoľníctva ponúklo možnosť zapojiť sa aj školám. „Prihlásili sa nám štyri školy z Nitry, väčšina chce využiť dobrovoľnícke aktivity najmä na skrášlenie areálov alebo zber odpadu v okolí. Novinkou bude vyhlásenie top dobrovoľníka a top školskej triedy,“ doplnila Andreasová.
debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #dobrovoľníci #nevidiaci #hospice