Ako vytvárať menej odpadu? Dozviete sa na Eco dni

Ako a prečo správne recyklovať odpad, sa dozvedia návštevníci sobotňajšieho podujatia na bratislavskom Námestí slobody. V rámci Eco dňa budú o správnom nakladaní s odpadom pojednávať rôzne hry workshopy aj diskusie.

20.09.2018 10:00
odpad, pacifik, znečistenie, plasty Foto: ,
Plastového odpadu v moriach po celej planéte stále pribúda.
debata

Program sa začína v sobotu o druhej popoludní. Ako informovala hovorkyňa Bratislavy Zuzana Onufer, program odštartujú hry o triedení odpadu, do ktorých sa budú môcť zapojiť dospelí aj deti.

Pripravenéj e aj interaktívne čítanie o veľrybe Gréte a znečistenom mori. Na záver budú dve diskusie. Jedna o odpade v domácnosti, druhá o nosenom oblečení a jeho recyklácii.

Hlavné mesto spustilo sériu aktivít na Námestí slobody tak ako minulý rok. Jedno z najväčších a najznámejších námestí v Bratislave od minulého roka revitalizujú. Akciami chce magistrát vrátiť do priestoru život. „Najbližšie soboty sa budú môcť Bratislavčania tešiť aj na jedlo a divadlo,“ poznamenala hovorkyňa Bratislavy.

Obnova Námestia slobody v hlavnom meste je v druhej etape. Na námestí má pribudnúť ihrisko na cvičenie. Cieľom revitalizácie Námestia slobody je zlepšiť jeho dezolátny stav, urobiť z neho moderný verejný priestor a vrátiť doň život. Práce trvajú od vlaňajšieho mája,kedy natreli lavičky a vyčistili priestor od graffiti. Tento stav však vydržal dva dni, vandali počmárali lavičky, múriky i fontánu. Pre začiatok prác vyčlenilo hlavné mesto v mestskom rozpočte vyše 100-tisíc eur. Sumou 500-tisíc eur prispeje na obnovu námestia i spoločnosť HB Reavis Slovakia.

debata chyba
Viac na túto tému: #odpad #životné prostredie #ekológia #prednášky