Sergej Tolstov zaspieva romance na Modrom kameni

Výber ruských hudobných romancí, koncert mladých hudobníkov a Muchovo kvarteto prinesie už tento víkend Modrokamenská hudobná slávnosť.

20.09.2018 14:00
Hrad Modrý Kameň Foto:
Hrad Modrý kameň.
debata

Koncerty na hrade v okrese Veľký Krtíš sa začínajú v sobotu aj v nedeľu o šiestej podvečer. Predstavia sa poprední umelci – barytonista Sergej Tolstov, klavirista Branko Ladič a Muchovo kvarteto. Vstupné je dobrovoľné.

Ide o 4. ročník festivalu komornej hudby, ktoré organizuje občianske združenie ORGANYzácia a Slovenské národné múzeum – Múzeum bábkarských kultúr a hračiek.

Sobotňajší koncert bude patriť výberu ruských romancí. Výber zaznie v interpretácii sólistu Opery SND Sergeja Tolstova, rodáka zo sibírskeho mesta Novokuzneck a klaviristu Branka Ladiča. Melódie, často čerpajúce z ruskej ľudovej piesne, patrili k obľúbeným hudobným formám viacerých skladateľov ruského romantizmu Piotra Iľjiča Čajkovského, Sergeja Vasiljeviča Rachmaninova a ďalších.

Už od piatka pozýva popredné slovenské komorné teleso Muchovo kvarteto žiakov a učiteľov Základných umeleckých škôl na hudobné workshopy. Pôjde o otvorené skúšky, ktoré sú súčasťou Modrokamenskej hudobnej slávnosti po prvýkrát a budú sa konať od piatka popoludnia až do nedele. Deti, ktoré budú mať unikátnu možnosť spolupracovať so špičkovými profesionálmi, sa predstavia ako hostia aj na nedeľnom koncerte Muchovho kvarteta.

debata chyba
Viac na túto tému: #Modrý kameň #komorná hudba #Sergej Tolstov #Muchovo kvarteto