Cítite sa osamelí? Príďte si adoptovať zviera z útulku

Chcete domáce zvieratko? Už v nedeľu si ho môžete adoptovať z útulku na charitatívnej akcii s názvom Nájdite sa so zvieratkom z útulku. Ľudsko-zvieracia zoznamka sa bude konať po 23.. raz v Košiciach a na budúci týždeň v Bratislave.

21.09.2018 14:00
utulok pre zvierata, vrakuna, rebarborborova Foto: ,
Vďaka akcii našli domov už stovky zvierat z útulkov.
debata

Zvieratá z útulkov z celého Slovenska budú mať šancu nájsť domov, keďže sa všetci zhromaždia na akcii – najprv na východe, potom na západe republiky. Ako informovala Dana Freyerová z Aliancie združení na ochranu zvierat, ktorá podujatie organizuje, v uplynulých rokoch sa takto podarilo umiestniť do domovov stovky opustených zvierat. „Podujatie je jedinečné jednoduchou myšlienkou preniesť opustené zvieratá z virtuálneho sveta sociálnych sietí do reálneho sveta, aby mali väčšiu šancu na nový domov," uviedla Freyerová.

Počas akcie udelia cenu Animal Hero, ktorú odovzdáva združenie Zvierací ombudsman. Cena sa udeľuje jednotlivcom alebo kolektívu, ktorí sa v priebehu roka zaslúžili o šírenie pozitívneho príkladu v oblasti ochrany zvierat. Je morálnym uznaním pre tých, ktorí sa na Slovensku pravidelne stretávajú s týraním zvierat a riešia jeho následky.

Pred niekoľkými týždňami vzbudil veľkú pozornosť verejnosti prípad týranej sučky Elizabeth, ktorú zachránili na základe telefonátu zamestnanci košického útulku. Pod mostom v obci Sokoľany našli brutálne mučenú sučku nemeckého ovčiaka, ktorá mala drôtom zviazané laby a papuľu. Z týrania psa obvinili dvoch páchatelia, ktorým hrozí päť rokov väzenia. Cenu Animal Hero udelia chlapcovi, vďaka ktorému sa podarilo páchateľov vypátrať. Odovzdá mu ju zvieracia ombudsmanka Zuzana Stanová.

V Košiciach sa podujatie Nájdite sa so zvieratkom z útulku uskutoční v Kulturparku od 9:00 do 16:00. V Bratislave zasa v sobotu 29. septembra od 10:00 do 16:00 na zadnom nádvorí obchodného centra Aupark.

debata chyba
Viac na túto tému: #útulok #domáce zviera #týranie zvierat #adopcia zvieraťa