Sériu vinobraní uzavrie cez víkend Modra

Ako posledná v poradí usporiada tradičný jarmok v Malokarpatskej oblasti Modra. Budúci víkend chystá veľkolepú oslavu úrody, malokarpatského vinohradníctva a vinárstva. Modranské vinobranie sa začne v piatok 28. septembra a potrvá do nedele 30. septembra.

24.09.2018 14:00
vinohrad Modra Foto: ,
Modranské vinohradníctvo má dlhoročnú tradíciu.
debata

V centre pozornosti bude aj tento rok modranské vinohradníctvo, víno, vínne pivnice, produkty z hrozna a všetko, čo s procesom pestovania a spracovania hrozna súvisí.

„Nádvorie historickej radnice sa zmení na Vinohradnícky dvor, kde ľudia môžu ochutnať naše víno a nasať atmosféru modranského chotára ako za starých čias,“ pozýva riaditeľka Kultúrneho centra Modra Marcela Kvetková.

Popri dobrom burčiaku či víne si môžu návštevníci vychutnať aj koncerty na hlavnom pódiu na námestí. Komornejšie večerné koncerty sa zasa uskutočnia na menšej scéne, ktorú organizátori vytvoria v Komunitnej záhrade. Tento priestor bude cez deň slúžiť ako zóna pre rodiny s deťmi. V sobotu popoludní prejde mestom štylizovaný alegorický sprievod, ktorý predstaví okrem charakteristických prvkov vinohradníctva aj kľúčové momenty histórie mesta Modry.

Počas troch festivalových dní bude na Hlavnom pódiu, v Komunitnej záhrade, ako aj vo Vinohradníckom dvore znieť folklór, populárna hudba, balkánska muzika, rock, dychová hudba, hip-hop, jazz či reggae.

debata chyba
Viac na túto tému: #Modra #zábava #vinobranie #koncerty