Seniorom by mal pribudnúť denný stacionár

V bratislavskej Petržalke na Vavilovovej ulici chcú vybudovať denný stacionár pre seniorov. Rozvíjať má služby pre 24 klientov denne, ktorí sú odkázaní na sociálnu službu a zvýšiť má tiež kvalitu života seniorov.

06.10.2018 14:00
dôchodcovia, penzisti, manželia, prechádzka, jeseň Foto:
Ilustračné foto.
debata
Priestory pre denný stacionár získa mestská časť prístavbou a nadstavbou existujúcej budovy bývalej materskej školy.

O predložení žiadosti o nenávratný finančný príspevok na uskutočnenie projektu rozhodli petržalskí miestni poslanci na septembrovom rokovaní miestneho zastupiteľstva.

V objekte na Vavilovovej je to časť pavilónu v blízkosti existujúceho Zariadenia opatrovateľskej služby. Začiatok výstavby v prípade schválenia nenávratného príspevku a po ukončení verejného obstarávania na dodávateľa stavebných prác naplánovali na október budúceho roka. Hotový by mal byť o ďalšie dva roky.

Rozpočet projektu tvoria výdavky na stavebné práce, súvisiace služby a tovary, celkovo sa odhaduje vyše milión eur. Väčšinu chcú financovať z nenávratného finančného príspevku na podporu poskytovania nových a existujúcich sociálnych služieb na komunitnej úrovni. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR vyhlásilo výzvu na jar.

debata chyba
Viac na túto tému: #výstavba #penzisti #denný stacionár #skvalitnenie života