Ďalšia babička uverila podvodníkovi

Dôchodcovia, nedávajte nikomu cudziemu žiadne peniaze, kým si nepreveríte, či hovorí pravdu! Táto výstraha polície je v týchto dňoch nanajvýš aktuálna. Podvodníci opäť obrali starú ženu o úspory, celkovo prišla o šperky a 1200 eur v hotovosti.

14.10.2018 10:00
dôchodca, penzie, peniaze Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Ako v podobných prípadoch spred niekoľkých týždňov, aj teraz sa neznámy muž predstavil 71-ročnej penzistke ako lekár. Ako agentúru SITA informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, podvodník žene zavolal v noci a oznámil jej, že jej syn spôsobil nehodu, pri ktorej sa vážne zranilo dieťa. Za tritisíc eur sa všetko malo vyriešiť bez polície. Dôchodkyňa mu uverila.

Požadovanú sumu doma nemala, tak mu dala dokopy 1 200 eur a šperky. Ešte v tú noc nadránom si pre to prišiel podvodník priamo pred jej dom. Starenka až následne zavolala synovi a zistila, že sa stala obeťou podvodu. Prípad sa stal v Podhájskej v okrese Nové Zámky. Polícia ho vyšetruje.

Objasnenosť týchto podvodov však nie je veľmi vysoká, preto policajti kladú dôraz na prevenciu a zdôrazňujú neplatiť nikomu cudziemu bez preverenia si skutočností.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #prevencia #Dôchodcovia #podvodníci #kriminalita