Vnuk pripravil svoju babku o dom

Polícia obvinila z podvodu 39-ročného muža z okresu Košice-okolie, ktorý svoju 82-ročnú babku uviedol do omylu a pripravil o dom.

21.10.2018 10:00
dôchodca, dôchodkyňa Foto:
Ilustračné foto.
debata

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová, už pred piatimi rokmi jej prisľúbil pomoc pri predaji jej rodinného domu a priliehajúcich pozemkov v jednej z mestských častí v Košiciach. Babička súhlasila. Uzavreli spolu kúpnu zmluvu a zmluvu o zriadení vecného bremena, čím došlo k prevodu vlastníckych práv na obvineného muža, s bremenom doživotného užívania domu pôvodnou vlastníčkou. „Na základe darovacej zmluvy došlo aj k prevodu vlastníckych práv priliehajúcich pozemkov,“ dodala Mesárová.

Vnuk pri ďalšom predaji dôchodkyni prisľúbil, že jej z predaja zaplatí 70 percent z celkovej sumy a zvyšných 30 percent si ponechá. Od dôchodkyne požadoval pred predajom súhlas na výmaz bremena jej doživotného práva užívania domu. „Dôchodkyňa s tým súhlasila, pretože mu uverila, že jej 70 percent z predajnej sumy odovzdá. Doposiaľ jej však bezdôvodne z predaja nehnuteľností žiadne peniaze nedal,“ spresnila Mésarová.

Obvinený muž tak spôsobil žene škodu približne 64.750 eur. Hrozí mu väzenie tri až desať rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Košice #podvod #Dôchodcovia #kriminalita