Vydržala pol roka

Pani Anna mala päť detí. S manželom sa celý život snažili rozdeliť ich spravodlivo. Každému pomohli so stavbou domu, starenka napokon aj tak skončila v domove dôchodcov.

23.10.2018 06:00
dôchodca, dôchodkyňa Foto:
Ilustračné foto.
debata

S manželom si nažívali v láske, k poctivosti viedli i svoje deti. Každému pomohli i s bývaním, okrem najmladšieho. Tomu mal pripadnúť ich dom, keď sa s mužom pominú.

Syn si však začal uplatňovať nárok na dom už dva roky po mužovej smrti. Pod zámienkou opráv matku presťahoval do podnájmu na sídlisku. Bude jej vraj pohodlnejšie, v piecke nebude musieť zatápať…

Starenka, celý život zvyknutá na voľnosť v dome a záhrade si v bytovke nevedela zvyknúť. Na prvej prechádzke medzi blokmi zablúdila, podchladená a zmätená skončila v nemocnici so zápalom pľúc. Ten prekonala, ale chuť do života sa jej už nevrátila.

Skončila odkázaná na pomoc v domove dôchodcov, v izbe s ďalšou ženou, maličkým dvorčekom a uponáhľaným personálom, ktorý sa snažil ako to šlo, ale domov to ani zďaleka nepripomínalo. Každú noc si želala, aby pre ňu už konečne prišiel jej nebohý manžel. Trvalo to pol roka…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #príbeh #opatera #seniori #domovy sociálnych služieb