Sociálne odkázaní dostanú potraviny zadarmo

Od pondelka 29. októbra začnú ľudia v hmotnej núdzi na východe Slovenska dostávať od charity potraviny. Balíčky dostanú sociálne odkázaní v desiatich okresoch Košického a Prešovského kraja.

28.10.2018 10:14
potraviny, pomoc, potravinový balíček Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (3)
Ide o záverečnú, v poradí štvrtú tohtoročnú distribúciu trvanlivých potravín, ktorú organizuje Arcidiecézna charita Košice v spolupráci so Slovenskou katolíckou charitou.

„Do 3. decembra doručíme viac ako 19-tisíc balíkov, čo je vyše 250 ton potravín určených adresne pre vyše 12-tisíc jednotlivcov a rodín v 408 obciach, mestských častiach a mestách," uviedol riaditeľ Arcidiecéznej charity Košice Cyril Korpesio.
Od začiatku roka charita tak rozdá dohromady vyše 74-tisíc balíkov a viac ako milión kilogramov potravín, čo je to najviac v rámci Slovenskej katolíckej charity.

Potravinová pomoc programu OP FEAD 2014–2020 z Fondu európskej pomoci pre najodkázanejšie osoby sa týka osôb podľa zoznamov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny, pričom ju od tejto distribúcie dostane primárne každý príjemca pomoci v hmotnej núdzi. Balík o váhe 13,5 kg obsahuje okrem iného bravčové mäso v konzervách, guláš, cestoviny, ryžu, múku, sušené mlieko, šošovicu, hrach, fazuľu, olej, instantné polievky, sardinky, paštétu, spolu až 21 druhov kvalitných trvanlivých potravín.

Najviac potravinových balíčkov 4034 si prevezme 2691 poberateľov v okrese Michalovce, potom nasledujú okresy Prešov a Vranov nad Topľou. Termíny prevzatia balíkov v okresoch Prešov, Michalovce, Sabinov, Snina, Sobrance, Stropkov, Vranov nad Topľou a Košice II, Košice III, Košice IV, ako aj miesto a čas výdaja resp. doručenia, sa prijímatelia dozvedia vopred formou pozvánky alebo telefonicky. Zdravotne postihnutým osobám odovzdajú balíky pracovníci košickej arcidiecéznej charity priamo na adrese ich bydliska. Na telefónnom čísle jej sekretariátu 0910 842 576 sa môžu občania informovať, či sú podľa kritérií programu zaradení na zoznamoch Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

Arcidiecézna charita Košice je zapojená do potravinovej pomoci v rámci Slovenskej katolíckej charity, ktorá je partnerskou organizáciou Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny v 41 okresoch Slovenskej republiky.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #hmotná núdza #charita #sociálne odkázaní #potraviny zadarmo