Bežkovanie na Skalke bude pohodlnejšie

Na Skalke pri Kremnici sa už túto zimnú sezónu dočkajú bežkári nového zázemia, v ktorom nájdu sociálne zariadenia aj šatne. Na Skalku priviezli už prvý kontajner, ktorý bude slúžiť verejnosti na tento účel.

03.11.2018 10:00
BEH NA LYŽAIACH: Medzinárodné preteky Biela stopa Foto:
Na Skalke sa konajú aj bežecké preteky Biela stopa. Snímka z roku 2016.
debata

„Sanitárny kontajner bol privezený na Skalku a v najbližších dňoch bude osadený pri Relax centre. Jedná sa o prvý zo štyroch plánovaných kontajnerov. Neskôr pribudne trojkontajner slúžiaci ako šatne a s uzamykateľnými skrinkami,“ informovala Zuzana Tileschová, riaditeľka Kultúrneho a informačného centra v Kremnici.

Nové zázemie buduje kremnická samospráva vďaka prostriedkom, ktoré vybrala počas uplynulej sezóny od bežkárov. Na Skalke totiž zaviedli výber príspevku na úpravu bežeckých tratí, a to buď jednorazový denný poplatok vo výške dvoch eur alebo sezónny, formou nálepky, vo výške 20 eur.

Už pri zavedení poplatku samospráva avizovala, že vybrané prostriedky budú účelovo viazané s cieľom zlepšiť podmienky pre návštevníkov Skalky a bežeckého lyžovania. Aj na základe pripomienok od bežkárov boli potom vytipované sociálne zariadenia a šatne. "V najbližších dňoch sa bude konať stretnutie zainteresovaných subjektov ohľadne úpravy tratí v nadchádzajúcej sezóne. S vyberaním príspevku sa počíta aj tento rok.
debata chyba
Viac na túto tému: #voľný čas #šport #bežky #Skalka