V Lučenci chcú postaviť novú plaváreň a welness

Výstavba novej krytej plavárne je jedným z hlavných investičných zámerov mesta Lučenec. Vybudujú ju v areáli mestského plážového kúpaliska.

01.11.2018 14:00
bazén, kúpalisko, kúpanie, wellness, voda,... Foto:
Ilustračné foto.
debata
Plaváreň by mala byť súčasťou Šport-parku ako relaxačno-oddychovej zóny s prepojením do mestských lesov a mestského parku. Súčasťou zóny budú okrem kúpaliska a novej plavárne aj tenisové kurty, futbalový a zimný štadión. Ako uviedla vedúca kancelárie primátorky Mária Bérešová, pokiaľ nie je plaváreň postavená, mesto prepláca obyvateľom vstupné do okolitých plavární v Rimavskej Sobote a Veľkom Krtíši.

Krytá plaváreň bude pozostávať z plaveckého bazénu a malého detského bazénu pre verejnosť, wellness oddelenia a obslužných priestorov. Bude vhodná pre usporiadanie letných táborov školopovinných detí, domácich súťaží, prípadne aj na poskytnutie do prenájmu pre externé podujatia. Umožní prístup pre účastníkov na rekreačné a športové plávanie, plavecký výcvik dospelých a detí, plutvové plávanie, potápačský šport a iné vodné športy. Bazén bude vhodný na usporiadanie plaveckých súťaží, so štartovacími blokmi, s bezbariérovým prevedením a s technológiou na zabezpečenie teploty vody od 25 do 28 stupňov Celzia. Teplota vody v detskom bazéne bude 33 stupňov Celzia.

„Nová budova plavárne bude vo vizuálnom kontakte s letným kúpaliskom a jej bočná zasklená stena bude otvárateľná smerom k bazénu existujúceho kúpaliska,“ doplnila Bérešová s tým, že pri príprave projektov je úlohou prihliadať v čo najväčšej miere na použitie obnoviteľných zdrojov energie. V súčasnom období mesto obstaráva spracovanie projektovej dokumentácie pre územné konanie a dokumentácie pre stavebné povolenie.

debata chyba
Viac na túto tému: #voľný čas #oddych #seniori #šport #plaváreň