V okrese Levoča vyčíňajú zlodeji, kradnú aj majiteľom pod nosom

Dva prípady vlámaní zaznamenala polícia v uplynulých dňoch v okrese Levoča. V prvom prípade si zlodej odniesol z domu 3700 eur, v druhom ho vyrušili a ušiel naprázdno.

05.11.2018 15:55
Fontána, Levoča Foto: ,
V okrese Levoča policajti riešia prípady vlámaní.
debata

Prvý prípad sa stal v samotnej Levoči, kde sa zlodej vlámal do rodinného domu. V spálni našiel 3 700 eur, ktoré zobral. Polícia v tejto súvislosti varuje občanov, aby nedržali doma takú sumu peňazí.

Ako informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, polícia v prípade začala trestné stíhanie pre krádež a porušovanie domovej slobody. Páchateľovi hrozí trest pol roka až tri roky.

K ďalšiemu pokusu o krádež došlo v obci Kurimany v okrese Levoča. Lupič hľadal v dome cennosti, hoci majitelia boli doma a spali. Zlodej vylomil vstupné plastové dvere, povyhadzoval veci zo skríň a zásuviek. Hluk zobudil majiteľku domu. Tá rozsvietila svetlo, no zlodej stihol ujsť. Videla ho len, ako uteká.

Ak by sa ho polícii podarilo chytiť, hrozí mu päť rokov väzenia. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre porušovanie domovej slobody a poškodzovanie cudzej veci.
debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #bezpečnosť #zlodeji #kriminalita