Ako zlepšiť život seniorov by mali radiť žilinskej županke samotní penzisti

Pri zvyšovaní kvality života seniorov v Žilinskom kraji bude pomáhať Rada seniorov. Zriadil ju Žilinský samosprávny kraj, ktorý si od toho sľubuje lepší prehľad o problémoch, ktoré starších ľudí trápia.

08.11.2018 14:00
výstava vo vestibule NR SR, Erika Jurinová, Foto:
Žilinská županka Erika Jurinová.
debata
„Vnímam nezastupiteľnú hodnotu a úlohu seniorov v celej spoločnosti, a preto som sa rozhodla zriadiť Radu seniorov ako svoj poradný orgán. Jej úlohou bude aktívne sa spolupodieľať na zvyšovaní kvality života seniorov v kraji, ochrane ich práv a podpore ich aktívneho starnutia. Už od nástupu do funkcie som sa zasadzovala o skvalitnenie a zlepšenie dostupnosti sociálnych služieb,“ uviedla predsedníčka kraja Erika Jurinová.

Rada seniorov je stálym poradným a konzultačným orgánom predsedníčky kraja pre otázky postavenia seniorov v kraji. „Vďaka podnetom od seniorov a ich inšpiráciám bude môcť župa prijímať také riešenia, ktoré budú pre nich potrebné,“ doplnila hovorkyňa žilinskej krajskej samosprávy Martina Remencová.

Radu seniorov tvoria zástupcovia všetkých regiónov kraja a koordinátor z odboru sociálnych vecí. Zasadať by mala raz za polroka.

debata chyba
Viac na túto tému: #seniori #Žilinský samosprávny kraj #župani #poradenstvo