V Petržalke spomínajú na Pražskú jar originálnou fotodokumentáciou

Výstava s názvom Pražská jar 1968 v petržalskej knižnici predstavuje fotodokumentáciu, ktorá zachytáva spoločenské zmeny v Československu v 60. rokoch 20. storočia. Z výstavy sa ľudia dozvedia o atmosfére uvoľňovania v Československu od roku 1962 po oficiálnej revízii politických procesov v 50. rokoch.

20.11.2018 10:00
Ladislav Bielik, okupácia, 1968 Foto:
Pohľad na Šafárikovo námestie/ Dostojevského rad, Bratislava, ČSSR, 21. - 22. august 1968.
debata

Návštevníci si výstavu môžu pozrieť do 15. decembra, a to v petržalskej knižnici na pobočke Vavilovova 26.

Pražskej jari venujú rovnomenný výstavný projekt, ktorý pripravili České centrá pri príležitosti 100. výročia vzniku Československa. Projekt je spracovaný formou panelovej výstavy. Okrem toho je návštevníkom k dispozícií tablet, v ktorom sú prezentované dôležité dátumy a udalosti prostredníctvom historických fotografií, videí, filmov a animácií.

Súčasťou výstavy je aj panel o politických zmenách po rezignácii prezidenta Novotného a nástupe Dubčeka a reformnom dianí v Československu, ktoré stopla okupácia spojeneckými vojskami v auguste 1968.

Výstava mapuje aj dôsledky okupácie – normalizáciu, vznik exilu a samizdatovej komunity.

Miestna knižnica Petržalka má desať pobočiek, z toho päť so zameraním na detského čitateľa a mládež, štyri pobočky pre dospelých a jednu špecializovanú pobočku s odbornou, umenovednou a cudzojazyčnou literatúrou.
debata chyba
Viac na túto tému: #voľný čas #výstava #seniori #august 1968 #Pražská jar