Dni mesta ponúknu pietu, zábavu i občerstvenie

Dni mesta Medzilaborce ponúknu verejnosti jarmočnú atmosféru, folklór i zabíjačkové špeciality. Dvojdňové podujatie začne v piatok Laboreckými trhmi od ôsmej rána.

21.11.2018 10:00
medzilaborce aw 1
Múzeum moderného umenia Andyho Warhola v Medzilaborciach.
debata
Ako informovala Iveta Gališinová z odboru kultúry a športu v Medzilaborciach, k dispozícii bude niekoľko stánkov s rozličným tovarom i občerstvením. V popoludňajších hodinách sú naplánované spomienkové oslavy pri príležitosti 74. výročia oslobodenia mesta. Spojené sú s pietnym aktom kladenia vencov.

O štvrtej popoludní sprístupnia v kultúrnom dome výstavu dobových fotografií Medzilaborce v čase. „Približne 30 fotografií vo formáte A2 mapuje to, ako Medzilaborce vyzerali v minulosti,“ uviedla Gališinová s tým, že ide o snímky z archívu mesta, ale aj zo súkromnej zbierky Miroslava Poradu. Piatkové oslavy uzavrie vystúpenie Poddukelského umeleckého ľudového súboru s programom Kráčali pod nami.

V sobotu sa bude variť kapustnica, ktorá sa bude podávať spolu so zabíjačkovými špecialitami, teda jaternicami a klobáskami. Hrať bude živá hudba. Cieľom tohto tradičného podujatia je podľa jej ďalších slov najmä to, aby sa ľudia stretli. „Aby vyšli na trhy, zabavili sa, aby sa porozprávali a kultúrne vyžili,“ uzavrela.

debata chyba
Viac na túto tému: #voľný čas #seniori #trhy #zábava #Medzilaborce