Na Nitrianskom hrade bude adventné mestečko

Adventné mestečko bude tento rok aj na Nitrianskom hrade. Jeho súčasťou budú stánky s občerstvením, výstava betlehemov a kultúrny program, ako sú koncerty v Katedrále svätého Emeráma.

21.11.2018 14:00
Nitra, hrad Foto: ,
Na hrade bude adventné mestečko prvý raz.
debata

Podujatie organizuje nezisková organizácia Castellum od 14. do 22. decembra v Gotickej priekope a v hradnom areáli. „Zamerané bude na šírenie posolstva a významu adventu, počas ktorého sa pripravujeme na Vianoce, ktoré sa začínajú Štedrým dňom,“ priblížila Janka Štefanková z Castellum, n.o.

Adventné mestečko s kultúrnym programom bude na Nitrianskom hrade po prvý raz. Vlani bolo pred hradom pokusne pár stánkov, priestor si vtedy prenajal súkromník.

Na väčšie adventné podujatie sa tento rok môžu tešiť aj obyvatelia najväčšieho nitrianskeho sídliska Klokočina. Na 8. decembra pripravuje program mesto Nitra a od 14. do 16. decembra organizuje občianske združenie Nitrafiesta Vianočné mestečko na Klokočine. Nebudú chýbať predajné stánky a občerstvenie, v programe budú účinkovať ZloMená NoTa, Ukitas, Strings & Croon, Nahá Molly.

debata chyba
Viac na túto tému: #voľný čas #seniori #trhy #zábava #Vianoce