Vinári pozývajú do svojich pivníc pod Malými Karpatami

To najlepšie z tohtoročnej úrody, ale aj minulých ročníkov ponúknu malokarpatskí vinári počas Dní otvorených pivníc. Začínajú sa dnes popoludní a potrvajú do sobotného večera.

23.11.2018 10:00
Malokarpatská vínna cesta, víno, pivnica, sudy Foto:
Ochutnávky vína.
debata
Počas devätnásteho ročníka bude návštevníkom k dispozícii 169 otvorených pivníc v celom regióne. Dokopy v 29 mestách a obciach pod Malými Karpatami. Najviac ich bude vo Svätom Jure, potom v Pezinku a Modre. Počas dvoch dní budú otvorené aj najväčšie stredoeurópske pivnice Hradu Červený Kameň, kde zároveň bude možné vypočuť si výklad o histórii pivníc. Ochutnávať sa budú tohtoročné vína aj vína minulých ročníkov či archívne.

Bratislavský samosprávny kraj s autobusovým dopravcom Slovak Lines zabezpečili na podujatie turistický autobus Malokarpatský expres, ktorý návštevníkov odvezie do vybraných miest a obcí na trase Bratislava – Svätý Jur – Pezinok – Vinosady – Modra – Dubová – Častá – Doľany a späť. Autobus odchádza z autobusovej stanice z nástupišťa číslo 4. Prvý spoj pôjde v piatok o 11:30, ďalší o 14:35, 17:35 a posledný o 20:10. Cestujúci si lístky zakúpia u vodiča.

debata chyba
Viac na túto tému: #voľný čas #seniori #Malokarpatská vínna cesta #vínne pivnice #ochutnávka