Vajnorčania budú rozhodovať, čo s lukratívnym priestorom letiska

Čo s lukratívnymi priestormi niekdajšieho letiska? Kým investor sa z prírodného športoviska chystá vybudovať byty, kaviarne, kancelárie, obchody a park, časť Vajnorčanov hovorí o konci rozvoja športu a rekreácie na danom území. O tom, či súhlasia so zmenou letiska na spomínanú výstavbu, sa majú vyjadriť v referende.

04.12.2018 14:00
Vajnory odovzdávanie koruny Foto:
Vo Vajnoroch dodržiavajú pri oslavách aj folklórne tradície.
debata

Referendum bude v sobotu 8. decembra. Vajnorčania sa budú môcť vyjadriť, či súhlasia so zmenou funkcie plochy Starého letiska z doterajšej funkcie športu a telovýchovy na iné funkcie v územnom pláne Bratislavy. Toto referendum inicioval Juraj Ondruška, ktorý v novembrových komunálnych voľbách neúspešne bojoval o post starostu mestskej časti. Za vyhlásenie referenda predložil petíciu s 1107 podpismi.

Developer Nordic Investors, ktorá chce na letisku stavať, tvrdí, že jej projekt Nové Vajnory rozvoju športu a rekreácie na území Starého letiska nezabráni. Chystá vybudovať jazero s plážami.

Na podporu svojich aktivít už rovno vyzýva Vajnorčanov, aby sa vyjadrili, ako má vyzerať nový park, v ktorom chcú postaviť pamätník niekdajšiemu pápežovi Jánovi Pavlovi II. Ten na letisku v roku 1990 celebroval omšu, ktorej sa zúčastnili státisíce ľudí.

debata chyba
Viac na túto tému: #letisko #referendum #Vajnory #developerský projekt