V Poprade pribudla oddychová zóna pre seniorov

Seniori v areáli Zariadenia opatrovateľskej služby na Francisciho ulici v Poprade majú novú oddychovú zónu. Prístupná bude nielen pre klientov zariadenia, ale aj pre verejnosť.

21.12.2018 14:00
dôchodcovia Foto:
Ilustračná snímka.
debata

Jej vybudovanie stálo 173 824 eur. „V parku je v súčasnosti vybudovaný priestor na usporiadanie kultúrno-spoločenských podujatí, petangové ihrisko, minigolfové dráhy, jazierko s prístreškom, prvky outdoorového fitness parku či pietne miesto,“ uviedol Jozef Košický z Centra sociálnych služieb v Poprade, ktoré oddychovú zónu zrealizovalo.

Vybudovali aj chodníky, vysadili novú zeleň. Celý areál je oplotený a bude mať prevádzkové hodiny. „V tomto prípade ide o nový koncept oddychovej zóny v našom meste, ktorá bude mať svojho správcu. Zámerom samosprávy je oddychové zóny na aktívny i pasívny oddych postupne budovať aj v ďalších lokalitách mesta a takto ich zveľaďovať,“ informoval primátor mesta Anton Danko.

Mesto už jednu takúto zónu má, vybudovalo ju tento rok, tá však slúži výhradne pre klientov Zariadenia sociálnych služieb na Komenského ulici, na rozdiel od tej na Francisciho, ktorá bude sprístupnená aj pre širokú verejnosť. Prevádzkové časy zóny budú známe až na jar, keď bude oficiálne sprístupnená, keďže väčšina aktivít v parku má skôr letný charaker.

debata chyba
Viac na túto tému: #voľný čas #seniori #petang #odddychová zóna