Štát opäť prispeje na dovolenky dôchodcom

Penzisti môžu aj tento rok využiť päťdesiateurový príspevok na dovolenku. Podmienkou je, že musia mať trvalý pobyt na Slovensku a nemôžu pracovať.

10.04.2019 06:00
dôchodca, senior, manželia, turistika,... Foto:
Dotácie na rekreačné a rekondičné pobyty sú určené na udržanie spoločenskej aktivity vedúcej k skvalitneniu života v seniorskom veku.
debata (6)

Pobyty so štátnou účelovou dotáciou už tradične organizuje Jednota dôchodcov na Slovensku, Konfederácia odborových zväzov a Odborový zväz potravinárov. „Dotácie na rekreačné a rekondičné pobyty sú určené na udržanie spoločenskej aktivity vedúcej k skvalitneniu života v seniorskom veku. Na pobyte s dotáciou sa môže zúčastniť občan SR, poberateľ starobného, predčasného starobného alebo výsluhového dôchodku, ktorý nepracuje. Túto skutočnosť účastníci musia potvrdiť podpísaním čestného vyhlásenia, ktoré dostanú pri nástupe na pobyt. Na dotáciu nemá nárok ani penzista pracujúci na dohodu,“ priblížil podmienky získania „dotovaného“ pobytu prvý podpredseda Jednoty dôchodcov na Slovensku Igor Fabián.

Upozornil, že Jednota dôchodcov je iba organizátorom pobytov. „Dotované pobyty môžu využiť aj starobní dôchodcovia, ktorí sú ťažko zdravotne postihnutými osobami a sú odkázaní na cudziu pomoc. Musia však prísť s vlastným sprievodcom a ten si musí zakúpiť pobyt v plnej výške bez dotácie, ak nemá dotačný poukaz. Plnú výšku pobytu uhradí z manželského páru aj ten, kto ešte nie je poberateľom dôchodku,“ dodal.

Potravinári poskytujú dotované pobyty vo vlastnom zariadení – Penzióne Oravská horáreň. Ceny sa pohybujú od 138 do 178 eur. „Ministerstvo práce poskytnutím dotácie na účely rekondičných pobyt pre nepracujúcich dôchodcov týmto spôsobom napomáha predchádzať sociálnemu vylúčeniu dôchodcov a umožňuje im tráviť obsahovo a časovo kvalitnú dovolenku v nádhernej a kultúrne bohatej oravskej prírode,“ informovala Magdaléna Mellenová, predsedníčka Odborového zväzu potravinárov SR.

Predaj pobytov odštartovala už aj hotelová sieť Sorea, ktorá vlani vyhrala tender na zabezpečenie pobytov do roku 2020. Zúčastnila sa na ňom prostredníctvom Konfederácie odborových zväzov (KOZ). „Na tento rok rezort práce pridelil dotáciu pre KOZ vo výške 307 000 eur, pričom k dispozícii je 6 140 poukazov na rekreáciu,“ hovorí Beata Töröková, obchodná a marketingová riaditeľka spoločnosti Sorea. „Pobyt si môžu seniori rezervovať priamo vo vybranom zariadení hotelovej spoločnosti a je možné sa na ňom zúčastniť len raz v príslušnom kalendárnom roku,“ prízvukuje Beata Töröková.

Dôchodcovia si môžu aj tentoraz vybrať z viacerých zariadení vo Vysokých a v Nízkych Tatrách, môžu navštíviť kúpele na Spiši či využiť služby vybraného zariadenia v Bratislave či v Topoľčiankach. Prvý možný termín nástupu na pobyt je už 7. apríla. „V prípade podania žiadosti do viacerých hotelov a získania kladnej odpovede si klient sám vyberie hotel a zaplatením rezervačného záznamu do desiatich dní potvrdí svoju účasť. Neuhradené rezervácie sa stornujú a vybavujú sa ďalšie objednávky v poradí,“ dodala Töröková.

Ministerstvo práce okrem KOZ SR schválilo dotáciu na podporu rekondičných aktivít aj Jednote dôchodcov na Slovensku v sume 250 000 eur, aj Odborovému zväzu potravinárov SR v sume 40 000 eur. Celková výška dotácie z rezortu práce je v sume 597-tisíc eur.

Ako sa dostať k dotovaným pobytom

  1. Dôchodcovia nemajú na rekreačné a rekondičné pobyty so štátnou 50-eurovou dotáciou právny nárok.
  2. Na týchto pobytoch sa môžu zúčastniť iba poberatelia starobného alebo predčasného starobného alebo výsluhového dôchodku, ktorí nemajú príjem zo zamestnania či podnikania alebo z inej závislej činnosti.
  3. Podmienkou je aj slovenské občianstvo s trvalým pobytom na Slovensku.
  4. Nepracujúci senior sa na pobyte môže zúčastniť iba raz za kalendárny rok.
  5. Súčasťou dotačného poukazu je aj čestné vyhlásenie účastníkov, že spĺňajú uvedené skutočnosti.
  6. V cene pobytov nie je započítaná daň z ubytovania, tá je rozdielna v jednotlivých lokalitách. Ťažko zdravotne postihnuté osoby mávajú zľavy.
  7. Ak by sa dodatočne zistilo, že dôchodca nesplnil kritériá a čerpal štátnu dotáciu, bude musieť rozdiel doplatiť.
  8. Dôchodcovia zamestnaní na dohodu nemajú nárok na dotáciu.
  9. Dotované pobyty môžu využiť aj starobní dôchodcovia, ktorí sú zdravotne ťažko postihnutí a sú odkázaní na cudziu pomoc. Musia však prísť s vlastným sprievodcom a ten si musí zakúpiť pobyt v plnej výške. Štátna dotácia sa na sprievodcu nevzťahuje.
  10. Ak sa chce na pobyte zúčastniť manželský pár, kde jeden ešte pracuje a nepoberá dôchodok, ten musí uhradiť plnú výšku pobytu.

Ponuka termínov na dovolenku v Penzióne Oravská horáreň

Odborový zväz potravinárov SR aj tento rok poskytuje zvýhodnené pobyty pre nepracujúcich dôchodcov vďaka štátnej účelovej dotácii, ktorú poskytlo ministerstvo práce vo výške 50 eur/osobu. K dispozícii je 800 dotovaných poukazov. „Rekondičné pobyty budeme poskytovať vo vlastnom rekreačnom zariadení Penzión Oravská horáreň v Oravskom Podzámku. Oravská horáreň sa nachádza v chránenom krajinnom území Horná Orava na veľmi tichom mieste s úplne novou príjazdovou cestou a nádherne čistým horským vzduchom. Hosťom je k dispozícii bezplatné parkovanie priamo v areáli Oravskej horárne, bezplatná wifi v každej izbe, herne a spoločenské miestnosti,“ približuje Ing. Magdaléna Mellenová, predsedníčka Odborového zväzu potravinárov SR.

Ponuka pobytov má bohatý program a ceny sú veľmi prijateľné pre nepracujúcich dôchodcov:

  • 31. 3 až 19. 5. je cena pobytu na 7 dní/6 nocí s plnou penziou 138 eur/osoba/pobyt s programom – 2 x fakultatívny výlet, čaj o piatej s domácimi koláčikmi, folklórne vystúpenie.
  • 19. 5 až 30. 6. je cena pobytu na 7 dní/6 nocí s plnou penziou 156 eur/osoba/po­byt.
  • 7. 7 až 26. 10. je cena na 7 dní/6 nocí s plnou penziou v cene 178 eur/osoba/po­byt, v rámci programu je aj plavba loďou po Oravskej priehrade.

Podmienkou je, že ceny sa vzťahujú iba na nepracujúcich predčasných, starobných a výsluhových dôchodcov. Miesto pobytu je: Penzión Oravská horáreň, Oravský Podzámok č. 396, lokalita Zábava Hruštín.

Pracujúci a invalidní dôchodcovia alebo rodinní príslušníci môžu tento pobyt absolvovať v sume o 50 eur vyššej, vzhľadom na to, že na tento okruh hostí sa štátna dotácia nevzťahuje.

Rezerváciu pobytu si záujemcovia môžu urobiť na e-mailovej adrese: recepcia@oravskahoraren.sk, na telefónnom čísle: 0918 591 942, 0918 494 494. Zá­ujemca musí pri príchode na pobyt podpísať čestné vyhlásenie o tom, že je starobný, predčasný alebo výsluhový dôchodca, že nemá iný príjem, iba dôchodok a že je občanom Slovenska a štátnu dotáciu na rekondičný pobyt nežiadal v inom rekreačnom zariadení.

„Ministerstvo práce poskytnutím dotácie na účely rekondičných pobyt pre nepracujúcich dôchodcov týmto spôsobom napomáha predchádzať sociálnemu vylúčeniu dôchodcov a umožňuje im tráviť obsahovo a časovo kvalitnú dovolenku v nádhernej a kultúrne bohatej oravskej prírode. Každému záujemcovi pošleme na domácu adresu dôležité informácie o pobyte, o cestovaní, programe pobytu a faktúru na uhradenie pobytu,“ dodala Mellenová.

Úplné informácie nájdete na stránke www.oravskahoraren.sk alebo osobne na telefónnom čísle 0918 591 942.

Rekondično-liečebné 7-dňové pobyty s dotáciou organizované Jednotou dôchodcov na Slovensku

Slovenské liečebné kúpele Turčianske Teplice

Miesto – zariadenie Variant Nástupný deň Ubytovanie Strava Počet procedúr Poplatok
Hotel AQUA 1 pondelok I. kat., 6 nocí plná penzia 6 + 2× vstup do akvaparku 156 eur
Hotel AQUA 2 pondelok I. kat., 6 nocí plná penzia 12 + 2× vstup do akvaparku 180 eur

Liečebný pobyt zahŕňa: liečebné služby (vstupná lekárska prehliadka, 6 až 12 procedúr za pobyt, 2 x vstup na dve hodiny do akvaparku, denne neobmedzený vstup do term. plaveckého bazénu Olympic – 25 m), ubytovanie (6 x prenocovanie v 2-posteľových izbách s WC, so sprchou, s TV, rádio, telefón, chladnička), strava (plná penzia, raňajky švédske stoly, obedy a večere s možnosťou výberu z 3 jedál + na požiadanie delená strava, diéty). V prípade záujmu možnosť doplatku do stravy podanej komplet formou bohatých švédskych stolov + 36 eur/pobyt.


Kúpele Vyšné Ružbachy

Miesto – zariadenie Variant Nástupný deň Ubytovanie Strava Počet procedúr Poplatok
Hotel Travertín 1 1 pondelok I. kat., 6 nocí plná penzia 6 120 eur
Hotel Travertín 1 2 pondelok I. kat., 6 nocí plná penzia 12 132 eur

Liečebný pobyt zahŕňa: liečebné služby (vstupná lekárska prehliadka, 6 až 12 procedúr za pobyt, denne neobmedzený vstup do Vitálneho sveta vrátane vstupu do term. bazénu, fitnes centra a sauny), ubytovanie (6 x prenocovanie v 2-posteľových izbách s WC, so sprchou, s TV, rádio, telefón, chladnička), strava (plná penzia, raňajky švédske stoly, obedy a večere s možnosťou výberu z 3 jedál + na požiadanie delená strava, diéty).


Kúpele Lúčky

Miesto – zariadenie Variant Nástupný deň Ubytovanie Strava Počet procedúr Poplatok
Hotel Choč 1 pondelok I. kat., 6 nocí plná penzia 6 178 eur
Hotel Choč 2 pondelok I. kat., 6 nocí plná penzia 12 190 eur

Liečebný pobyt zahŕňa: liečebné služby (vstupná lekárska prehliadka, 6 až 12 procedúr za pobyt, 1× denne bezplatný vstup do term. bazénu, fitnes, sauna), ubytovanie (6 x prenocovanie v 2-posteľových izbách s WC, so sprchou, s TV, rádio, telefón, chladnička), stravovanie (plná penzia, raňajky, obedy a večere formou bufetových stolov, na požiadanie vopred rôzne druhy diét).


Prírodné jódové kúpele Číž

Miesto – zariadenie Variant Nástupný deň Ubytovanie Strava Počet procedúr Poplatok
Hotel Rimava 1 pondelok I. kat., 6 nocí plná penzia 6 131,80 eura
Hotel Rimava 1 pondelok I. kat., 6 nocí plná penzia 12 149,80 eura

Liečebný pobyt zahŕňa: liečebné služby (vstupná lekárska prehliadka, 6 až 12 procedúr za pobyt, neobmedzený bezplatný vstup do term. bazénu, fitnes, sauna), ubytovanie (6 x prenocovanie v 2-posteľových izbách s WC, so sprchou, s TV, rádio, telefón, chladnička), stravovanie (plná penzia, raňajky švédske stoly, obedy a večere s možnosťou výberu z 3 jedál, na požiadanie delená strava, diéty).


Kúpele Nimnica

Miesto – zariadenie Variant Nástupný deň Ubytovanie Strava Počet procedúr Poplatok
KD Salvator, Caritas 1 pondelok, streda I. kat., 6 nocí plná penzia 6 156 eur
Veritas, Manín 2 pondelok, streda I. kat., 6 nocí plná penzia 12 180 eur

Liečebný pobyt zahŕňa: liečebné služby (vstupná lekárska prehliadka, 6 až 12 procedúr za pobyt, 1× za pobyt bezplatný vstup do term. bazénu), ubytovanie (6 x prenocovanie v 2-posteľových izbách, v izbe WC, sprcha, TV, rádio, telefón, chladnička), strava (plná penzia, raňajky švédske stoly – bufetové, obed a večera výber z 3 jedál, na požiadanie delená strava, diéty).


Hotel Prameň Dudince

Miesto – zariadenie Variant Nástupný deň Ubytovanie Strava Počet procedúr Poplatok
Hotel Prameň Dudince, s.r.o. 1 pondelok I. kat., 6 nocí plná penzia 6 156 eur
Hotel Prameň Dudince, s.r.o. 2 pondelok I. kat., 6 nocí plná penzia 12 180 eur

Liečebný pobyt zahŕňa: liečebné služby (vstupná lekárska prehliadka, 6 až 12 procedúr za pobyt, voľný vstup do bazénu a fitnes, sauna), ubytovanie (6 x prenocovanie v 2-posteľových izbách s WC, so sprchou, s TV, rádio, telefón, chladnička), stravovanie (plná penzia, raňajky švédske stoly, obedy a večere s možnosťou výberu z 3 jedál, na požiadanie delená strava, diéty).


Bardejovské Kúpele

Miesto – zariadenie Variant Nástupný deň Ubytovanie Strava Počet procedúr Poplatok
Hotel Ozón 1 pondelok I. kat., 6 nocí plná penzia 6 166 eur
Hotel Ozón 1 pondelok I. kat., 12 nocí plná penzia 6 178 eur

Liečebný pobyt zahŕňa: liečebné služby (vstupná lekárska prehliadka, 6 až 12 procedúr za pobyt, 2 hod. denne bezplatný vstup do term. bazénu, fitnes, sauna), ubytovanie (6 x prenocovanie v 2-posteľových izbách s WC, so sprchou, s TV, rádio, telefón, chladnička), strava (plná penzia, raňajky švédske stoly – bufetové, obed a večera výber z 3 jedál, na požiadanie delená strava, diéty). V prípade záujmu o obedy a večere formou švédskych stolov je doplatok 6 eur/deň na osobu.


Kúpele Nový Smokovec

Miesto – zariadenie Variant Nástupný deň Ubytovanie Strava Počet procedúr Poplatok
Hotel Palace 1 pondelok I. kat., 6 nocí plná penzia 6 132 eur
Hotel Branisko 2 pondelok I. kat., 6 nocí plná penzia 12 138 eur

Liečebný pobyt zahŕňa: liečebné služby (vstupná lekárska prehliadka, 6 až 12 procedúr za pobyt, neobmedzený bezplatný denný vstup do Relax zóny (bazén, fitnes, sauna a ďalšie zariadenia), ubytovanie (6 x prenocovanie v 2-posteľových izbách s WC, so sprchou, s TV, rádio, telefón, chladnička), stravovanie (plná penzia, raňajky švédske stoly, obedy a večere s možnosťou výberu z 3 jedál, na požiadanie delená strava, diéty).


Kúpele Trenčianske Teplice

Miesto – zariadenie Variant Nástupný deň Ubytovanie Strava Počet procedúr Poplatok
Hotel Slovakia 1 pondelok I. kat., 6 nocí plná penzia 6 156 eur
Hotel Slovakia 2 pondelok I. kat., 6 nocí plná penzia 12 180 eur

Liečebný pobyt zahŕňa: liečebné služby (vstupná lekárska prehliadka, 6 až 12 procedúr za pobyt, denne neobmedzený vstup do term. bazénu, fitnes, sauna), ubytovanie (6 x prenocovanie v 2-posteľových izbách s WC, so sprchou, s TV, rádio, telefón, chladnička), stravovanie (plná penzia, raňajky švédske stoly, obedy a večere s možnosťou výberu z 3 jedál + diéty).


Pieniny Resort

Miesto – zariadenie Variant Nástupný deň Ubytovanie Strava Počet procedúr Poplatok
Kúpele Červený Kláštor 1 pondelok I. kat., 6 nocí plná penzia 6 136 eur
Smerdžonka 2 pondelok I. kat., 6 nocí plná penzia 12 142 eur

Liečebný pobyt zahŕňa: liečebné služby (vstupná lekárska prehliadka, 6 až 12 procedúr za pobyt, fitnes, sauna), ubytovanie (6 x prenocovanie v 2-posteľových izbách s WC, so sprchou, s TV, rádio, telefón, chladnička), stravovanie (plná penzia, raňajky švédske stoly, obedy a večere s možnosťou výberu z 3 jedál + diéty).


Satur travel

Miesto – zariadenie Variant Nástupný deň Ubytovanie Strava Počet procedúr Poplatok
Hotel Park 1 pondelok I. kat., 6 nocí plná penzia 6 124 eur
Piešťany 2 pondelok I. kat., 6 nocí plná penzia 12 136 eur

Liečebný pobyt zahŕňa: liečebné služby (vstupná lekárska prehliadka, 6 – 12 procedúr za pobyt, denne neobmedzený vstup do bazénu, fitnes), ubytovanie (6 x prenocovanie v 2-posteľových izbách s WC, so sprchou, s TV, rádio, telefón, chladnička), stravovanie (plná penzia, raňajky švédske stoly, obedy a večere s možnosťou výberu z 3 jedál + diéty).


Upozornenie: Podmienkou účasti je výmer o starobnom alebo výsluhovom dôchodku. Na pobyte s dotáciou rezortu práce sa môže fyzická osoba (nepracujúci senior) zúčastniť v kalendárnom roku iba raz. Táto skutočnosť bude prísne kontrolovaná s poskytovateľom takýchto pobytov i s poskytovateľom v zariadeniach SOREA, podpísaním čestného vyhlásenia. Ceny pobytov sú uvedené po odpočítaní dotácie. Pobyty pre členov JDS budú zabezpečované cestou KO JDS. Nečlenovia JDS sa môžu o pobyt uchádzať priamo v zariadeniach. Na poskytnutie pobytu s dotáciou nie je právny nárok. Dôchodcom, ktorí sú ťažko zdravotne postihnutí a sú odkázaní na cudziu pomoc, takúto JDS nezabezpečuje. Môžu prísť s vlastným sprievodcom, ktorý si môže pobyt zakúpiť v plnej výške bez dotácie. V cene nie je započítaná daň z ubytovania.

Cenník pobytov so štátnou účelovou dotáciou v hoteloch SOREA a v Hoteli Zámok Topoľčianky (v eurách)

    7. 4. 28. 4. 5. 5. 12. 5. 19. 5. 26. 5. 2. 6. 9. 6. 16. 6. 23. 6. 30. 6. 7. 7. 14. 7. 21. 7. 28. 7. 4. 8. 11. 8.
    13. 4. 4. 5. 11. 5. 18. 5. 25. 5. 1. 6. 8. 6. 15. 6. 22. 6. 29. 6. 6. 7. 13. 7. 20. 7. 27. 7. 3. 8. 10. 8. 17. 8.
Hotel *** Zámok Topoľčianky Topoľčianky 230 230 230 230 230 230 230 230 230 230 230 230 230 230 230 230 230
Hotel **** SOREA REGIA Bratislava 247 247 247 247 247 247 247 247 247 247 247 247 247 247 247 247 247
Hotel *** SOREA SNP Demänovská Dolina 239 175 175 175 175 175 185 185 185 185 190 190 190 190 190 190 190
Hotel *** SOREA MÁJ Liptovský Ján 196 191 191 191 191 191 209 209 209 209 257 257 257 257 257 257 257
Hotel *** SOREA TITRIS Tatranská Lomnica 190 199 199 199 199 199 220 220 220 220 250 250 250 250 250 250 250
Hotel *** SOREA TRIGAN Štrbské Pleso 214 214 214 214 214 214 237 237 237 237 260 260 260 260 260 260 260
Hotel *** SOREA URÁN Tatranská Lomnica 199 202 202 202 202 202 223 223 223 223 251 251 251 251 251 251 251
Hotel *** SOREA HUTNÍK I. Tatranské Matliare 155 160 160 160 160 160 180 180 180 180 195 195 195 195 195 195 195
Hotel * SOREA ĎUMBIER Liptovský Ján x 127 127 127 127 127 139 139 139 139 147 147 147 147 147 147 147
Hotel ** SOREA HUTNÍK II. Tatranské Matliare 139 139 139 139 139 139 139 139 139 139 149 149 149 149 149 149 149
Hotel ** SOREA ĽUBOVŇA Ľubovnianske kúpele 139 139 139 139 139 139 139 139 139 139 149 149 149 149 149 149 149

    18. 8. 25. 8. 1. 9. 8. 9. 15. 9. 22. 9. 29. 9. 6. 10. 13. 10. 20. 10. 27. 10. 3. 11. 10. 11. 17. 11. 24. 11. 1. 12. 8. 12.
    24. 8. 31. 8. 7. 9. 14. 9. 21. 9. 28. 9. 5. 10. 12. 10. 19. 10. 26. 10. 2. 11. 9. 11. 16. 11. 23. 11. 30. 11. 7. 12. 14. 12.
Hotel *** Zámok Topoľčianky Topoľčianky 230 230 230 230 230 230 230 230 230 230 230 230 230 230 230 230 230
Hotel **** SOREA REGIA Bratislava 247 247 247 247 247 247 247 247 247 247 247 247 247 247 247 247 247
Hotel *** SOREA SNP Demänovská Dolina 190 190 185 185 185 185 175 175 175 175 175 175 175 175 175 175 175
Hotel *** SOREA MÁJ Liptovský Ján 257 257 209 209 209 209 191 191 191 191 191 191 191 191 191 191 191
Hotel *** SOREA TITRIS Tatranská Lomnica 250 250 220 220 220 220 199 199 199 199 199 199 199 199 199 199 199
Hotel *** SOREA TRIGAN Štrbské Pleso 260 260 237 237 237 237 214 214 214 214 214 214 214 214 214 214 214
Hotel *** SOREA URÁN Tatranská Lomnica 251 251 223 223 223 223 202 202 202 202 202 202 202 202 202 202 202
Hotel *** SOREA HUTNÍK I. Tatranské Matliare 195 195 180 180 180 180 160 160 160 160 160 160 160 160 160 160 160
Hotel * SOREA ĎUMBIER Liptovský Ján 147 147 139 139 139 139 127 127 127 127 127 127 127 x x x x
Hotel ** SOREA HUTNÍK II. Tatranské Matliare 149 149 139 139 139 139 139 139 139 139 139 139 139 139 139 139 139
Hotel ** SOREA ĽUBOVŇA Ľubovnianske kúpele 149 149 139 139 139 139 139 139 139 139 139 139 139 139 139 139 139

Ďalšie informácie: V cene 7-dňového pobytu na 1 osobu je zahrnuté – 6× ubytovanie v dvojlôžkovej izbe, 6× raňajky, 5× obed, 6× večera, vrátane DPH.

Príplatky: za neobsadené lôžko v dvojlôžkovej izbe v Hoteli Regia a v Hoteli Zámok Topoľčianky – 10 eur/noc/lôžko, za ubytovanie v jednolôžkovej izbe v Hoteli Urán – 15 eur/pobyt, za neobsadené lôžko v dvojlôžkovej izbe v hoteloch (okrem Ďumbier, Hutník II. a Ľubovňa) – 7 eur/os/noc, za samostatné ubytovanie v hoteloch Ďumbier, Hutník II. a Ľubovňa – 15 eur/pobyt, za ubytovanie v izbe typu standard v Hoteli Ľubovňa – 2 eurá/noc/izba, za ubytovanie so zvieraťom (s výnimkou Hotela Titris, kde nie je povolený pobyt so zvieraťom): Ďumbier, Hutník II., Ľubovňa – 7 eur /noc, Hotel Regia, Máj, Urán, Hutník I. – 10 eur/noc, Hotel SNP, Trigan – 12 eur/noc, Hotel Zámok Topoľčianky – 39 eur/noc.

Daň za ubytovanie (v zmysle zákona 582/2004 Z. z.): Hotel Zámok Topoľčianky 0,75 eura/os/noc, Hotel Ľubovňa 0,75eura/os/noc, SNP, Máj, Ďumbier, Trigan, Urán, Titris, Hutník I./II. 1 euro/os/noc, Regia 1,70 eura/os/noc. Daň z ubytovania (miestny poplatok) uhradí klient pri príchode na recepcii hotela.

Stravovacie služby: bufetové raňajky, obed – výber z viac druhov menu, bufetová večera – v Hoteli Máj, SNP, Trigan, Urán, Titris a Hutník I., servírovaná večera, výber z viac druhov menu – v Hoteli Regia, Ďumbier, Hutník II., Ľubovňa a v Hoteli Zámok Topoľčianky

Vo všetkých hoteloch platí: 1 dieťa do 7,99 roka na prístelke alebo spoločnom lôžku pri 2 klientoch v dvojlôžkovej izbe so 100 % zľavou z ceny pobytu s plnou penziou. Pre Hotel Zámok Topoľčianky platí: 1 dieťa do 10 rokov na prístelke alebo spoločnom lôžku pri 2 klientoch v dvojlôžkovej izbe so 100 % zľavou z ceny pobytu s plnou penziou. Pre klientov ubytovaných v Hoteli Máj, Ďumbier, SNP platí: 1 dieťa do 7,99 roka pri ubytovaní v jednolôžkovej izbe s osobou ŠÚD so 100 % zľavou z ubytovania s povinným doplatkom za stravovanie podľa platného cenníka. Na pobyty so štátnou účelovou dotáciou sa nevzťahuje vernostná zľava.

Pre všetkých klientov ubytovaných v sieti SOREA platí: 30 % zľava na vstup do krytého bazéna s termálnou vodou v hoteli Máj, 20 % zľava (zo základnej ceny) na vstup do bowling centra v hoteli Hutník, 30 % zľava (zo základnej ceny) na vstup do Aqua Relax centra v hoteli Titris, 30 % zľava na vstup do centra Wellness svet regenerácie a oddychu v hoteli Trigan, 30 % zľava (zo základnej ceny) na vstup do centra Wellness Urania v hoteli Urán.

Ďalšie bonusy: 1× hydromasážna vírivka, 1× voľný vstup do muzeálnej expozície s výkladom pre klientov ubytovaných v Hoteli Zámok Topoľčianky, zapožičanie trekingových palíc pre klientov ubytovaných v Hoteli Regia, voľný vstup do hotelového bazéna s termálnou vodou alebo na letné termálne kúpalisko Termal raj v areáli hotela v prevádzkovom období v Hoteli Máj, 2× za pobyt vstup do krytého bazéna s termálnou vodou alebo na letné termálne kúpalisko Termal raj v Hoteli Máj, 1× prednáška o zdraví a cvičení pre seniorov a 1 x cvičenie pre seniorov ubytovaných v Hoteli Ďumbier, 1× za pobyt vstup do krytého bazéna s termálnou vodou alebo na letné termálne kúpalisko Termal raj v Hoteli Máj, bezplatné zapožičanie palíc nordic walking v Hoteli SNP, 1× za pobyt vstup do centra Wellness svet regenerácie a oddychu v Hoteli Trigan, 2× za pobyt vstup do Wellness Urania a ranné plávanie (pondelok, streda, piatok, sobota od 7. do 9. h), zapožičanie trekingových palíc a stolný tenis v Hoteli Urán, 2 × 1 hodinový vstup do Aqua Relax centra Zóny 1 (bazénová časť) v hoteli Titris, 1× za pobyt morský aerosólový kúpeľ v Hoteli Hutník, voľný vstup do hotelového bazéna, fytoterapia, 1× morský kúpeľ a 1× vstup do relaxačnej vírivky s chromoterapiou v Hoteli Ľubovňa.

Poistenie a storno poplatky v hoteloch SOREA: sa účtujú podľa Všeobecných obchodných podmienok spol. SOREA, s.r.o. Každý klient má možnosť poistiť sa voči storno poplatkom, a to: 1 euro/deň, pri pobyte na 6 noci (1 × 7 dní = 7 eur/pobyt/osoba). Ak je klient poistený a predloží požadované potvrdenia (lekárske potvrdenie, príp. iné doklady preukazujúce vznik poistnej udalosti), poisťovňa klientovi stornopoplatky preplatí vo výške 80 %.

Spolu s vnúčaťom: Vo všetkých hoteloch platí zľava – dieťa do 7,99 roka na prístelke, alebo spoločnom lôžku pri 2 plne platiacich ŠUD klientoch v dvojlôžkovej izbe so 100 % zľavou z ceny pobytu s plnou penziou, v hoteli Máj, SNP a Ďumbier platí ďalšia zľava: 1 dieťa do 7,99 roka pri 1 plne platiacom ŠUD klientovi v jednolôžkovej izbe so 100 % zľavou z ceny ubytovania (povinný príplatok za stravu pre dieťa podľa platného cenníka), v hoteli Zámok Topoľčianky platí zľava: 1 dieťa do 10 rokov na prístelke alebo spoločnom lôžku pri 2 plne platiacich ŠUD klientoch v dvojlôžkovej izbe so 100 % zľavou z ceny pobytu s plnou penziou.

Spolu s manželom a so zvieratkom: Ak jeden z manželov nespĺňa podmienku nároku na pridelenie Štátnej účelovej dotácie, môže využiť inú ponuku hotelov SOREA a hotela Zámok Topoľčianky – cenovo zvýhodnený Senior fit pobyt aj pre pracujúcich dôchodcov alebo iný seniorsky produktový Relaxačný balíček. Ako sprievodcov si môžu so sebou zobrať aj rodinných maznáčikov. Takmer všetky hotely SOREA umožňujú za poplatok pobyt so zvieraťom.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Jednota dôchodcov #penzisti #dotované dovolenky