Bowie či Madonna: Seniori pretvorili kultovné prebaly platní

Penzisti z domova pred dôchodcov na severnom okraji Londýna sa premenili na hviezdy popovej hudby.

19.07.2020 08:36
Ecl Bp JRXg AAVlm2 Foto:
debata

S netradičnou aktivitou, pri ktorej nafotili najznámejšie svetové prebaly platní, prišiel zamestnanec domova Robert Speker, ktorý chcel seniorom počas pandémie Covidu-19 zdvihnúť morálku. Obaly platní, na ktorých starenky a starčekovia napodobňujú Davida Bowieho, Bruce Springsteena či Taylor Swiftovú, zverejnil na twitteri.

Dôchodcovia boli z preventívnych dôvodov izolovaní od sveta od marca. Cieľom fotografickej seansy bolo okrem zábavy ukázať ostatným, že opatrovateľské zariadenia môžu byť aj miestom radosti – a to aj počas pandémie.

„Pripravil som návrhy, ktoré albumy a ktorí obyvatelia domova s k sebe najviac hodia, a potom som im ten nápad predstavil,“ povedal Speker televízii CNN. Napríklad 93 ročná Sheila si priala byť na prebale platne Human britského speváka Rag'n'Bone Mana, s ktorým sa osobne stretla.

Na ďalších prebaloch namiesto Madonny zakláňa hlavu Lyonna, v čiernobielom portréte a s rukou vo vlasoch sa namiesto Adele zasnene tvári 93 ročná Vera a nezameniteľný červenomodrý blesk má namiesto Davida Bowieho na tvári nakreslený Roma.

„Všetko to bolo zábavné,“ popísal reakciu seniorov Speker, ktorý sa teraz snaží vďaka projektu vyzbierať peniaze na organizáciu pracujúcu s osobami s degeneratívnymi chorobami mozgu.

debata chyba
Viac na túto tému: #domov dôchodcov #pandémia #Covid-19 #seniorit